Spatny trojcestny ventyl

Reklama
Spatny trojcestny ventyl

Vcera byl u mne technik, ktery proveroval problem s kotlem Vitodens 222, ktery
evidentne do podlahy pousti jinou teplotu, nez je teplota pozadovana, v rozptylu +-2 stupne (topi obvykle mene, nez by mel), coz pusobi stridave horko a zimu, viz obrazek.

V nejvetsim podezreni, dle technika viessmannu, bylo teplotni citlo, ktere meri teplotu jdouci do podlahy. Jenze tohle je nesmysl, protoze teplota zmerena cidlem je shodna s teplotou merenou "kontrolnim budikem". Take premyslel o spatne regulaci, jenze i tam podle mne problem nebude, protoze sam kotel v servisnim menu udava spravnou pozadovanou teplotu, akorat do podlahy pak jde neco jineho.

Technik odesel s tim, ze nevi a ze to mam pozorovat a pripadne se znovu ozvat.

Dle dostupnych informaci, ktere jsem si o tom vsem zjistil, mam podezreni, ze je chyba v trojcestnem ventilu, ktery ne spravne "reaguje na prikazy" od kote. Resp. kotel pozaduje nejakou teplotu a tuto teplotu chce dosahnout otevrenim/zavrenim smesnovani, toto vsak nefunguje spravne a tedy je pozadovana teplota jina, nez skutecna vystupni teplota.

Mohlo by to tak byt?

Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.