Spatny trojcestny ventyl

Rubriky:

Reklama
OH Ondřej Holeček @ondrej.holecek před 4 roky13.12.2019 11:17:00
Spatny trojcestny ventyl

Vcera byl u mne technik, ktery proveroval problem s kotlem Vitodens 222, ktery
evidentne do podlahy pousti jinou teplotu, nez je teplota pozadovana dle ekvitermni krivky (zavislost pouze na venkovni teplote), v rozptylu +-2 stupne (topi obvykle mene, nez by mel), coz pusobi stridave horko a zimu, viz obrazek.

V nejvetsim podezreni, dle technika viessmannu, bylo teplotni citlo, ktere meri teplotu jdouci do podlahy. Jenze tohle je nesmysl, protoze teplota zmerena cidlem je shodna s teplotou merenou "kontrolnim budikem". Take premyslel o spatne regulaci, jenze i tam podle mne problem nebude, protoze sam kotel v servisnim menu udava spravnou pozadovanou teplotu, akorat do podlahy pak jde neco jineho.

Technik odesel s tim, ze nevi a ze to mam pozorovat a pripadne se znovu ozvat.

Dle dostupnych informaci, ktere jsem si o tom vsem zjistil, mam podezreni, ze je chyba v trojcestnem ventilu, ktery ne spravne "reaguje na prikazy" od kote. Resp. kotel pozaduje nejakou teplotu a tuto teplotu chce dosahnout otevrenim/zavrenim smesnovani, toto vsak nefunguje spravne a tedy je pozadovana teplota jina, nez skutecna vystupni teplota.

Mohlo by to tak byt?

Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.