doplnění PT k radiatorům

Rubriky:

doplnění PT k radiatorům

Dobrý den,

po rekonstrukci bytu v cihlovém domě řeším nedostatečné vytápění jedné místnosti (největší místnost 22m2, poslední patro, severní část, z venku nijak nechráněná). Během rekonstrukce, bylo instalováno kompletně nové vytápění (KK Baxi 24/7 kW, radiatory radik - výkonově dle ztrát místností, AlPex potrubí). Potýkám se s problémem, že popsanou místnost nedokážu vytopit na tepelnou pohodu. Počítal jsem tepelné ztráty a stále mi chybí cca 800W. Již jsem instaloval největší radiator, který se vleze. Samozřejmě jde na kotli přidat teplota, ale potom jsou ostatní radiátory zbytečně horké v ostatních místnostech a regulace nefunguje, jak bych si představoval.
Napadlo mě, zda by bylo možné instalovat na zpátečku z topení v dané místnosti PT, cca 10m2, kde se nejvíce chodí (nejsou skříně atp). Teplotu vratky jsem naměřil max 45 st. C loni v největších mrazech.
Prosím o radu, zda je to reálné, popř. jak koncipovat systém (ventil, zda přidat čerpadlo atp.)

Pokud se podobné téma zde již řešilo, prosím o nasměrování.

Velice děkuji za reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.