Problémy s kotlem Protherm Medvěd KLOM 30

Rubriky:

Reklama
ZP Zuzana Parmová @zuzana.parmova756 před 4 roky30.12.2019 12:50:00
Problémy s kotlem Protherm Medvěd KLOM 30

Dobrý den pane Orolíne,
výše uvedený kotel jsme si nechali nainstalovat v prosinci 2014, využíváme jej pouze na otápění. Pravidelně ho servisuje technik. Bohužel koncem listopadu 2019 začaly problémy: Nejprve jsme zaregistrovali slaběji svítící displej, který byl za pár dní už zcela tmavý a kotel začal divně vrčet, jako když nemůžete nastartovat. Vypli jsme jej cca na 1 hodinu a pak normálně naskočil a topil. Technika jsme zvali až když za pár dní kotel sám vypl a netopil, opět při zcela vyřazeném displeji. Bohužel podle Prothermu bude asi vadná řídící jednotka, ovšem bez záruky. Samozřejmě dodání je možné až po svátcích. Ještě nad kotlem hloubal a když mu manžel popsal, jaký zvuk kotel vydával než sám vypl, vyměnil v řídící jednotce nějaký plošný spoj a kotel zatím topí. Nebyl si ale jistý, zda opravdu odstranil závadu, takže jsme nic neplatili s tím, že pokud bude vše OK. tuto práci si započítá při dalším servisu. V průběhu svátku si kotel žil svým životem: Občas panel svítil méně, ale kotel topil, jindy nesvítil vůbec a kotel také topil. Pak zase začal svítit normálně ale při návratu z procházky jsme zjistili, že netopí (zatím naštěstí je 1x a po "odpočinku" zase naskočil). Mám obavy, že nám v něm sedí nějaký plynový šotek :(, proto se na Vás obracím s prosbou o doporučení. Máme objednat novou řídící jednotku, nebo je podle Vás problém jinde? Když sleduji problémy s náhradními díly, nevím, jestli by i tak nebylo dobré ji pořídit do zálohy, až se pokazí...
Předem děkuji za odpověď. Zuzana Parmová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.