Benekov C27 mohu změnit ekvitermní křivku ?

Benekov C27 mohu změnit ekvitermní křivku ?

Dobrý den,

vlastním BENEKOV C27 přemium a nyní cca po 3 letech mi pracuje, tak jak by měl. Firma, která to v minulosti instalovala o tom nevěděla skoro nic a jen využila dotací. Nyní kotel běží, ale.. Mám nastavenou teplotu komfort 21 stupňů. Ale dům je velký, nezateplený a obývák na konci jedné větve a nejstudenější velká místnost.. Jde o to, že kotel má nastavenou max.teplotu 70 stupňů, že to bude prý stačit. Ano stačilo by, kdyby byl zateplený. což bude na jaře :-D moje otázka, pochopil jsem, že křivka na kterou jedu je pro mě nedostatečná, tím pádem i teplota kotle. Nepustí víc do radiátoru než 53 - 54 st. Potřeboval bych pro natopení místnosti tak 58-60 pokud je venku -4. Můžu se tedy povrtat a upravit si křivku a navýšit teplotu ? Dříve jsem měl teplotu 76 a prý to je moc a zbytečný. Ale když vidím vaše fotky 78 stupňů, tak asi to význam má :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.