Zhotovení podlahy-použití nopové fólie k odizolování základů

Reklama
RE Radomil Erban @radomil.erban690 před 4 roky05.01.2020 07:38:00
Zhotovení podlahy-použití nopové fólie k odizolování základů

Dobrý den,rekonstruuji podlahy ve staré chatě, staré podlahy jsem vyboural až na jíl, chci provést následující skladbu podlahy : podkladní beton cca 3 cm, izolace lepenkou Ipa, zásyp Liaporem(keramzit) a navrch OSB desky nebo Cetris desky. Problém je v tom, že lepenku Ipa nebudu moci navařit na vodorovnou izolaci zdí, ta je zhotovana před 60lety jen obyčejnu lepenkou ale se silnou vrstou asfaltu,takže stěny jsou suché. Nejsou ale žádné přesahy této izolace, takže navaření by bylo problematické a obávám se, že nekvalitní. Chci tedy použít po obvodu stěn nopovou fólii a tu skladbu podlahy, kterou jsem uváděl. Nopová fólie by přesahovala po obvodu přes desky a pak by se odřízla. Máte s tím někdo zkušenosti a je můj postup správný ? Druhý dotaz mám k vrchní vrstně (OSB desky nebo Cetris desky ?) Ptám se proto, že na části podlah bude nalepena dlažba (např. kvůli krbovým kamnům), ale mám informace, že dlažba na OSB deskách moc nedrží a časem se odlupuje. Máte s tím děkdo zkušenosti ? Děkuji za odpovědi .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.