Přetápění TUV

Přetápění TUV

Dobrý den, v rodinném domě jsem si nechal instalovat ve sklepě kotelnu, kotel Verner V140, akumulační nádrž cca 1000l, kombinovaný boiler 160l, regulace Adex, v domě pouze radiátory, poměrně jednoduchej systém..........nicméně mám problém s přetápěním TUV. Ohřev TUV je řešen odbočkou z hlavní kotlové větve, má samostatné čerpadlo, které je ovládáno na základě požadavku teploty vody(čidlo je v jímce boileru), nicméně i když čerpadlo vypne, tak se mi stejně boiler natopí na systémovou teplotu, což je v mém případě 90 stupňů i víc. Za čerpadlem je ještě zpětná klapka. Člověk co mi to dělal mi na to řekl, že mám zkusit poklepat na zpětnou klapku, ale to je bez odezvy, navíc mi to připadá jako blbost. Jediný co mě napadá, že je to blbě navržený a kotlové čerpadlo přetlačí zpětnou klapku i vypnuté boilerové čerpadlo a prostě se to přehřeje. Jednak mi to vadí, protože je to riziko opaření hlavně pro děti a navíc mi to vypíná na boileru tepelnou pojistku, která se dá odjistit pouze po sundání krytu boileru. Pro lepší orientaci přikládám dvě fotky.

Za vaše názory budu rád, kamnář co zajišťoval celou kotelnu se k tomu staví pr*elí a asi to budu muset vyřešit sám.......

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.