pasivní vyhřívání zhlaví u trámového stropu

Reklama
TN Tomáš Novotný @tomas.novotny622 před 4 roky07.01.2020 19:29:00
pasivní vyhřívání zhlaví u trámového stropu

Řeším rekonstrukci starého cihlového dvoupatrového domu a objevil se mi strašák v podobě zhlaví stropnic. Polovina trámů byla špatná kvůli dřevokazným houbám, takže jsme komplet odstranili podlahy. Do patra jsme dali nové trámy a na půdu pak repasované. Trámy jsou usazené do kapes na lepence a dubových podložkách. Kolem trámu je 5cm mezera. Stropy budou zateplené, obvodové stěny nikoliv, proto mám obavy z kondenzace par v kapsách. Hledal jsem jak snížit relativní vlhkost tím, že zvýším tepelný tok z interiéru aniž tam pustím vlhkost.
Zaujalo mne technické řešení popsané v této diplomce https://dspace.cvut.cz/bitstream/handle/… na straně 153. Tj. zalepit kapsu parotěsnou páskou a na trám dát hliníkové oprátky, které by prostupovaly do interiéru odkud by přiváděly teplo k zhlaví. Něco na tom bude protože původní trámy s kleštinami jsou v lepším stavu než bez kleštin, ač kleštiny vytvářejí tepelný most i z venčí.
Napadlo mne místo oprátky dát pod trámy měděný plech vyhlý do čela kapsy a vytáhnout ho z kapsy pod vatu nad SDK a spojit s SDK rastrem, kde by se ohříval. Nebo položit měděnou trubku okolo trámu. Měď má dobrou vodivost a pokud by na ní kondenzovala voda, tak měděnka odpudí houby a plísně.

Je to dobrý nápad, špatný nápad, nebo jaký je to nápad?
Případně jak zvýšit tepelnou vodivost.

Pro úplnost skladba podlahy bude SDK,parotěsná folie, trámy, rošt 5x10,dutiny vyplněny vatou, OSB, případně EPS na dorovnání původní výšky,kročejová izolace, OSB, laminát nebo dlažba.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.