Rozvody odpadů a vody v SDK příčce

Reklama
VF Vojtěch Frič @vojtech.fric před 4 roky09.01.2020 10:30:00
Rozvody odpadů a vody v SDK příčce

Dobrý den,
řeším rekonstrukci jádra ve starším bytovém domě. Bude se bourat koupelna a samostatné WC, plus kuchyně. Záchod a koupelna zůstanou oddělené.

Jednou možností je řešit příčku z Ytong na což si sám netroufám.

Druhou možností je postavit příčku z SDK. Na to si už troufnu, ale vůbec netuším jak řešit v SDK rozvody vody a odpadů.

V "příručce sádrokartonáře" jsem se dočetl že se to řeší zdvojenou stěnou, tj. jedna konstrukce z profilů, opláštěná SDK mezera na rozvody (tj. min 40mm na odpadní rouru). A pak to samé z druhé strany konstrukce + opláštění.
Z toho mi vychází že ve finále bude příčka silná 17cm což je téměř dvojnásobek než by bylo možné s Ytongem. A to ještě nejsou započtené obklady.


Je možné vystavět konstrukci ze širších profilů např. 100mm a do těchto profilů pak vyříznout otvory pro jednotlivé potrubí?

V příčce mezi kuchyní a koupelnou (délka3m) povede odpad a teplá+studená voda ke dřezu (délka cca 1m), dále odpad a studená voda k pračce (cca 2.5m).
V příčce mezi WC a koupelnou (délka 150cm) povede teplá a studená voda do sprchy (50cm) a teplá a studená voda k umyvadlu (120cm).
Dále v příčce povede elektrika do kuchyně ale v tom nevidím zásadní problém.

Díky za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.