Správné provedení sanačního omítkového systému

Rubriky:

Reklama
ondřej šmahel @ondrej.smahel před 4 roky09.01.2020 15:45:00
Správné provedení sanačního omítkového systému

Dobrý den,

chystám se na kompletní vnitřní omítky v domě. Protože jde o kamenno-cihlový dům, na který nelze použít jiné hydroizol.metody (podřezání nebo injektáž), spolu s venkovní drenáží chci do výšky 1m využít sanační systém.
Vnitřní stěny jsou na některých místech velice nerovné (dutiny mezi kameny apod.)

Otázka č.1: Mohu tyto místa vyplnit klasickou jádrovou omítkou nebo maltou s pálenými cihlami? Mohu to samé udělat i na menších nerovnostech aby spotřeba sanačního systému (podhoz + omítka + patřičný štuk) byla - při zachování jeho předností - co nejmenší?

Otázka č.2: Nad sanační vrstvou buď zůstává stávající omítka nebo přijde nová klasická omítka. Měla by se vzhledem k sanačnímu systému dodržovat nějaká speciální pravidla i pro vrstvu která bude na stěně nad ní?

Otázka č.3: Jak co nejlépe sjednotit výslednou podobu stěny? Pokud tomu správně rozumím tak lepidlo s perlinkou na wta systém by se v prostupnosti par tlouklo. Jak tedy zapravit stěnu tak aby přechod mezi klasickou a sanační omítkou nebyl patrný a zároveň se nedegradovala funkce sanační omítky?
Je jedinou možností oškrábat starou barvu na místech kde omítka zůstává a provést všude štuk bez lepidla a perlinky?

Děkuji za jakékoli rady, postřehy nebo tipy jak na to.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.