Řešení jak naložit s odpadní vodou

Reklama
PM Petr Müller @petr.muller648 před 4 roky11.01.2020 17:19:00
Řešení jak naložit s odpadní vodou

Dobrý den,

žiji v domě, kde je starý septik. Resp. byl tu, když jsme dům koupili. Protože máme rádi přírodu, rozhodli jsme se zkusit separační toaletu Separett, která nám vyhovuje. Nebudu rozebírat či nějak propagovat separační záchody, na to musí člověk přijít sám a nesmí to být hlavně přecitlivělý typ. Jde mi o to, že stolici kompostujeme a urina je odváděna do země. Do jímky tedy putuje použitá voda z kuchyně, umyvadel a vany. Rovněž používáme eko prostředky, mýdlo, sodu a ocet. Takže naše jímka v pohodě vyživuje bakterie, které do ni sypu a máme v ní vesměs (pohledově) vodu. Problém jsou současné zákony. Nesmím rozlít nic po trávě na zahradě a platit se mi velké částky neustále za odvoz také nechcou. Rozhodl jsem se pro ČOV.

Chápu, že stát zpřísnil požadavky, protože když člověk kolikrát slyší co nějaký blbec vylil do záchodu není se čemu divit. Bohužel je to oboustranná sekera.

Požádal jsem výrobce ASIO o radu a ten mi napsal:

"Bohužel pokud k ČOV nepřivedete odpadní vodu i z toalety, nebude správně fungovat, bakterie nebudou mít dostatečné množství živin. Naše čistírny potřebují kompletní odpadní vodu z domu včetně WC."

A to mi přijde jako strašný paradox.

Buď budu valit všechno do ČOV. Budu splachovat a v podstatě plýtvat vodou aby čistička fungovala. Nebo Budu skromný a zase budu platit pálky na hovnocuc, který v podstatě vycucá "jen" vodu.

Rád bych se zeptal, zda-li neexistuje nějaký způsob, nějaká ČOV, která je uspůsobena na použitou vodu téměř bez organických materiálů? Prohledal jsem kus webu a nic jsem nenašel. Přitom to možná budeme jednou v budoucnu řešit všichni, až nebude co pít a separační wc si pořídímě globálně jak to už desetiletí dělají ve Švédsku. Zajímalo by mě, jak to Švédi dělají.

Děkuji za tipy.
Petr M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.