Domácí vodárna rychle ztrácí tlak vzduchu, čerpadlo spíná každých pět vteřin

Reklama
OJ Ondřej Jirásek @ondrej.jirasek před 4 roky13.01.2020 06:09:00
Domácí vodárna rychle ztrácí tlak vzduchu, čerpadlo spíná každých pět vteřin

Dobrý den, vypli jsme na zimu venkovní přívod vody a najednou nám začala blbnout expanzní nádoba AQUAPRESS 80l AFCV80129, max. prac. tlak 10 bar, přetlak plynu 1,5 bar.

Možná je problém i s tlakovým spínačem nebo nevím.

Nejprve nám spínalo/vypínalo (takové to lupnutí) snad každou vteřinu, vyčistili jsme zanesený filtr, kudy voda prochází a při maximálním proudu ve sprše nahoře v patře to vydrží asi 5 vteřin. Koukal jsem na tlakoměr dole u tlak. spínače a vypadá to, že máme nastaven spínací tlak 1,5 baru a vypínací 3,5 baru. Pokaždé, když to po těch pěti vteřinách (u menšího proudu třeba 10 vteřin) spadne na 1,5, tak čerpadlo nasaje, vylítne to na 3,5 baru, a takhle se to každých 5-10 vteřin opakuje.

Četl jsem si spoustu rad a napadá mě nedostatek vzduchu v expanzce nebo prasklý vak.

Nemáme doma kompresor ani pumpičku, ale tak opatřili bychom. Každopádně se chci zeptat, jestli když na expanzce odmontuju ten černý ventil nahoře a budu postupovat podle návod např. zde http://www.sigmontpraha.cz/prodej-cerpad… zda můžu jen měřidlem na tlak pneumatik ověřit, jestli má nádoba dostatečně vzduchu, aniž bych tím něco pokazil (dofukovat zatím nelze, chtěl bych jen kontrolu). Pokud mám spínací tlak 1,5 bar, tak bych měl mít v nádobě 1,3 bar?

Pokud je prasklý vak. Jak to zjistím? Raději jsem na expanzku moc nesahal a ani nemám tušení, kde a jak se podívat dovnitř.

Předem díky za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.