Nastavení ekvitermní křivky vodního podlahového topení

Rubriky:

Reklama
ZH Zdeněk Hlavička @zdenek.hlavicka před 4 roky13.01.2020 17:17:00
Nastavení ekvitermní křivky vodního podlahového topení

Ahoj,
rád bych se na Vás obrátil s prosbou ohledně správného nastavení ekvitermního topení.

Máme novostavbu a začínáme letos 4tý rok. Máme vodní podlahové topení v celém domě, elektrokotel CosmoTrherm E 9kw s venkovním čidlem.

Dům má obvodové zdi 30cm + 15 cm polystyrén, ve stropu 32 cm vata a v podlaze 30 cm polystyren a vodní podlahové topení na odrazovou folii.

Celou dobu jsem topil na prostorový termostat a měl jsem přitažené okruhy do místností kde se spí nebo není potřeba tolik topit. V obývacím pokoji jsem chtěl mít co nejtepleji protože se nám narodil syn který si stále hraje na podlaze a aby měl teplo.

Když jsem chtěl dřív nastavit ekvitermu tak v domě bylo chladno tak jsem to zase vrátil na prostorový termostat, jenže jak kotel vypíná podle toho jak je potřeba nebo je zrovna levný proud tak se nám stává že podlaha je " studená " tak jsem si řek že zprovozním evitermu aby kotel ohříval podlahu stále a byla tak příjemná pro jeho hrátky na zemi a pocitově byla teplá.

V příloze zasílám z manuálu graf ekvitermu který jsem nastavil na stupeň č.2 , ale na ekvitermním posunu je nastaveno 30C s možností ponížit jen na 20C níž ne a nevím jaké je správné nastavení aby to topilo jak má - nebyla zima a zase nepřetápělo.

Mohl by mi někdo poradit jak správně nastavit aby vše fungovalo jak má? Také posílám odkaz na PDF soubor s manuálem.

https://www.google.com/url?sa=t&sour…

Moc děkuji za Váš čas, Zdeněk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.