Odvětrání WC mísy na půdu

Reklama
FG Flash Gordon @flash.gordon před 4 roky16.01.2020 16:17:00
Odvětrání WC mísy na půdu

Měl bych dotaz. Mám WC v koupelně v podkroví s odvětráním. Vedeno z mísy cca 3 metrovou trubkou o průměru asi 5 cm většinu trasy pod sklonem kopírujícím sklon střechy. Na konci mám redukci na průměr 100 mm se záchodovou mažetou a v tom jsem měl trubkový ventilátor s časovačem na 240 V. Spouští se zvonkovým vypínačem u WC. Problém je, že v trubce v zimě dochází ke kondenzaci a ventilátor po dvou zimách odešel s tím, že když jsem jej demontoval, byl plný vody. Máte nějaký nápad, jak tomuto jednoduše zabránit? Zvažuji zateplení půdy vatou (v tuto chvíli mám jen zateplené stropy), což by asi pomohlo, ale ještě nejsem úplně rozhodnutý. Je to dost práce a investici odhaduji okolo 7000,- za vatu. Trubka má spád, ale evidentně to nestačí. Voda byla přímo pod vrtulí na motoru, odtamtud moc nemá kam stéci, protože po hřídeli steče jen do vrtule, kde se drží jako ve vaničce. Možná by tedy pomohlo sehnat ventilator, který by se instaloval obráceně. Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.