Topení paletami ve zplynovacím kotli

Topení paletami ve zplynovacím kotli

Zajímal by mě názor vysloužilých kotelníků. Topím první sezónu v kotli Verner V140 a jelikož jsem nebyl vůbec připraven co se týče zásoby suchého dřeva (hromady starostí s rekonstrukcí domu jako takového) a koupit narychlo suché dříví je poměrně problém, tak jsem jako nouzovou variantu zvolil dřevěné palety. V hodně blízkém okolí je hromady různých provozů a spedičních hal, kde jsou rádi, že si nestandardní palety někdo odveze. Z toho plynou prakticky nulové náklady na palivo jako takové, což je významný bonus. Palety jsem se naučil i velmi rychle naporcovat, je to fofr a hlavně dřevo je suché. Mám za sebou asi 4 měsíce s použitím tohoto paliva a za mě naprostá spokojenost. Jediný úkon navíc je cca co 4 dny nabrat ze spodní komory hřebíky, které propadají dolů. Za měsíc to vygeneruje asi 20 kg hřebíků. Po těchto zkušenostech uvažuji o pokračování v tomto trendu, protože nulová vstupní investice do tohoto paliva je fakt lákavá. Spotřeba palet mi vychází tak na 300 ks za sezónu.

Zajímal by mě jen váš názor tuhle netradiční surovinu k topení. Netuším např., jestli nejsou napuštěné nějakým sajrajtem, ale voní to jak normální dřevo, nijak to nekouří, zkrátka vypadá to ok.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.