Přetoky do sítě u asymetrického měničeMám fotovolt. panely s bateriemi a asymetrickým měničem STORION Smile T10. Bohužel jsem zjistil, že mám přetoky do sítě, ikdyz je baterie neutále vybitá. Zjistil jsem, že problém je v symetrii dodávky od měniče. Pokud mám 1 fázi zatíženou a ostatní ne, tak dochází k přetokům ve zbylých 2. Po reklamaci mi dodavatel sdělil, že měnič podle českých podmínek může korigovat asymetrii pouze z 15%. Zdá se mi to divné, že by ČEZ nechtěl vylepšovat asymetrii spotřeby. Neměl by asymetrický měnič korigovat asymetrii co nejvíce? Nevíte někdo jak to je nebo v čem je problém? Díky za radu
EDIT:
Tak mě přišlo vyjádření ČEZu: "K Vašemu dotazu sdělujeme, že dovolená maximální hodnota nesymetrie mezi fázovými vodiči nesmí za normálního provozního stavu překročit 3,7kVA. Uvedená hodnota vyplývá z Přílohy č.4 PPDS, část 2. Rozsah platnosti." Pres toto vyjádření mě asymetrii dodavatel odmítl zapnout :-(
EDIT2:
Mám oficiální vyjádření a zástupce ČEZu dokonce volal dodavateli. Nesymetrie do 3,7kVA je povolena. Dodavatel slíbil softwareový update, který předělá měnič na nesymetrický.