kotel neohřeje dostatečně vodu do topení

Rubriky:

Reklama
JD Jan Drybčák @jan.drybcak před 4 roky21.01.2020 09:41:00
kotel neohřeje dostatečně vodu do topení

Ahoj, mám problém s kotlem Thermona, který Vám popíšu.
1. v kotli byl vyšší tlak a kotel začal být hlučný
2. zjištěno, že nebyl naplno dotažený napouštěcí ventil, proto vyšší tlak
3. expanzní nádoba naplněna vodou, takže se tlak ztrácel a během dne byl i po dopuštění na 1,5BARU zpět na 0
4. vyměněno čerpadlo, které přestalo fungovat
5. ohřev vody pro koupání už je v pořádku
6. při ohřívání TUV nebo vody pro topení ručička na manometru kotle se neustále pohupuje zleva doprava ale jen o pár mm, dříve ale nedělalo, netuším zdali to vadí nebo nikoliv
7. kotel byl neskutečně zanesený rzí a dalším bordelem, technik doslova řekl, že neví kde se to tam bere nebo vzalo a hodinu kotel čistil s tím, že pokud nepojede topení, ať ho zavoláme a bude čistit znovu

Nastavím na termostatu v pokoji, že chci vytopit např na 24° s tím, že aktuální teplota je 21,5.
Kotel sepne, má nastavenou teplotu pro vodu do radiatoru 60stupnu. Voda se začne z teploty 30° ohřívat na teplotu 65°, což trvá asi 15 sekund a po dosažení této teploty hořák hned vypne a teplota zase spadne za 15 sekund na 31 stupnu. Po cca 5minutách se toto stále opakuje a výsledek je že první maly žebříkový radiator v koupelně je relativně horký ale další 3 topení jsou vlažené nebo horké jen v cca 5cm horní části zbytek studený a není to ani po celé délce radiatoru.

Podle mě se dříve kotel choval jinak a to tak, že hořáky jeli několik minut a do radiatoru se opravdu hnala voda ohřáta na 60° a ale ted hořák jede 15 vteřin a za 5 minut zase na 15 vteřin a tím nelze dostat do radiatoru požadovanou teplou vodu.

Prosím poradíte mi ? Technik přímo z Thermony byl u nás již 4x, pokaždé něco opravil, ale teď řešíme to nefunkční topení, díky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.