kotvící patky na pergolu

Rubriky:

Reklama
MN Michal Novák @michal.novak427 před 4 roky24.01.2020 00:08:00
kotvící patky na pergolu

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli někdo nemá zkušenosti ohledně hloubky zapuštění kotvících patek do betonových pilířů. Zapustil jsem kotvící patky vet tvaru U s trnem 20 cm a sílou trnu 16mm do betonu, do hloubky 12 cm, na chemickou kotvu. Posléze jsem zjistil v jednom článku na internetu, že je lepší (respektive musí) trn zapustit 15 cm,z toho důvodu, že by se trn mohl ohnout. Podle technického listu kotvící patku U by měl trn vydržet 4-5 tun na ohyb. Patek na pergolu mám 9 tedy počtám nosnost až cca 45 tun s tím, že pergola ma rozměry 5x5m a na střechu, kde bude sklon 10° se bude dávat asfaltový šindel. Podle mě váha pergoly, když napadne sníh popřípadně se ještě opře vítr bude 4 tuny. Mimochodem patky v betonu drží dobře. A beton je třída B30.

Tedy chci se zeptat myslíte si, že je lepší to ještě radši fixovat nějakou armaturou nebo jiným kováním nebo tomu můžu věřit, že je to předimenzované k nějakému ohnutí trnu? Děkuji předem za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.