Zdroj vytápení v novostavbe

Zdroj vytápení v novostavbe

Dobry den,
Prosim o radu rešení vytápení v mém dome. Jedná se o cihlovou novostavbu o celkove užitné ploše cca 300m2, pričemž 100m2 z toho je podsklepená část, kterou plánuji také vytápet, resp. temperovat, dum je ve svahu a tato část navazuje na garáž jako zázemí(dílna, volnočasovà místnost. Dále je zde 1.np s velkym obyvacim prostorem a krbem. 2.np podkrovni pokoje a koupelna. Na cca 60 % plochy bude drevená podlaha. Jedna se o dum na horách (650m.n.) k trvalemu bydlení. V celém dome počítám s podlahovym vytápením. TZ domu byly projektantem spočítány na 12kw Není zde možnost plynu, proto jsem z prvu počítal s tepelnym čerpadlem zeme-voda, mám velky pozemek, tak mi byl doporučen zemní kolektor. Načež mi bylo po doporučení jedné firmy od známého toto rozmluveno s tím, že se investice do TČ nevyplatí. Byl mi tedy doporučen elektrokotel. Co mne ale docela zaráží je to, že nabídkana Elektrokotel+podlahove vytapení na klíč(bez zalití betonem či anhydritem) byla stanovena na nejakych 550000kc bez dph. Nabídka na realizaci TČ, kolektoru a podlahového vytápení pak vychází na nejakych 600000kč. Majitel firmy, co nabízí elektrokotel tvrdí, že podlahové vytápeni za cenu, kterou mi nabídla predchozí firma nelze zrealizovat v potrebne kvalite. Je to ale 1xdražší. Predem dekuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

49 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.