Autor: Pavel Wolf Datum: 27.01.2020 23:00 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 126740 reakce na ... | Měl bych pro vás nějaké rady, předem upozorňuji že nemá s tímto kotlem žádnou zkušenost. 1) když prodejce nebo výrobce nedokáže dodat základní informace o kotli jak to bude se servisem asi hrůza, dokážu si představit jak budete hledat parametry nastavení kotle. 2) Tento druh je naprosto nevhodný na spalováni pelet. 3) topení peletama bude asi 2x dražší něž topení uhlím a vytápění peletama se cenově skoro rovná topení plynem který bude bezobslužný a budou menší pořizovací náklady (ovšem jestli máte možnost plynu). Určitě ještě někdo napíše.
|
|
Autor: Jaroslav Dítě Datum: 27.01.2020 22:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 124505 reakce na ... | Výpočet statického tahu je poměrně jednoduchá věc. Je k tomu potřeba znát účinnou výšku komínu a teplotu spalin. Tato vypočtená hodnota se ale bude od skutečného tahu lišit. Pokud chcete předpokládaný skutečný tah, tak musíte oslovit nějakou komínářskou firmu. Ti většinou disponují programem, který provede komín spočítat poměrně s velkou přesností.
|
|
 | Autor: Martin Škrobáček Datum: 27.01.2020 22:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 131783 reakce na ... | Já právě jsem kominík a ten výpočtový program mám.:) Do něj však musím zadat, mimo jiné, údaje o spotřebiči, které ovšem nemůžu nikde najít.
|
|
 | Autor: Jaroslav Dítě Datum: 27.01.2020 23:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 124505 reakce na ... | Mám nějakou literaturu od p. Lyčky, kde jsou nějaké hodnoty o množství uvolněných spalin. Tak se na to zítra podívám a napíšu. Třeba vám to pomůže. Můžu spočítat pouze množství spalin. S výstupní teplotou to bude ale horší.
|
|
|
 | Autor: Jan Leksa Datum: 03.02.2020 19:54 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101713 reakce na ... | Dobrý den pane kolego, jelikož vás nasměrovali diskutéři do zádele napovím vám, že nemáte-li kompletní data od spotřebiče, což je u nerenomovaných polských výrobců zcela běžné, lze využít buď postup daný normou ČSN EN 13384-1 nebo s trochou selského rozumu spalovací diagramy paliv a konstrukcí. Z nich pro tento kotel a pelety A1 plus vychází přebytek vzduchu 1,7 a teplota spalin při maximálním výkonu 135°C a při minimálním 30% výkonu cca 85°C. Z mých více než 20 letých zkušeností výpočtů komínů a následného reálného měření si dovolím tvrdit, že hodnoty z protokolu vydaného zkušebnou se nebudou lišit o více než 10%. Pro úplnost uvádím, že jde o konstrukčně klasický "vícepalivový universální kotel", který je určen především pro spalování méně kvalitního polského černého ekogrošku a dřevních pelet.
|
|
|
|