Rubriky:
Dobrý den, máte namontované panely od firmy Solidsun? Případně zkušenosti, přemýšlím nad montáží 3f systému
Pane, jste hvězda. Ve sklepě to není, je to v garáži. Garáž je přistavěna k rodinnému domu, takže je to na stěně domu.…
Dobrý den, zkušenosti jsou smíšené. Když jsme jednali před podpisem smlouvy s jejich obchodníkem, tak jeho…
Pane, prkno je nové, naimpregnované, a držte se tématu, které zní: zkušenosti s firmou Solidsun. Máte-li vůbec nějaké,…
Mohu se zeptat, kolik máte denní spotřebu elektřiny typu must-have (tím nemyslím pi* typu vyhřívání bazénu atp.)?
před 3 měsíci
Já od nich mám instalaci 9,9kW s baterií a nedoporučuji je. Měl jsem problémy s instalaci, zapojením full backupu a…
před 3 měsíci
Od Entri s přetoky jsem utekl k Centropolu..nejdříve Centropol platil 3,50, nyní 1,75 kč. Aspoň něco oproti Entri.…
před 3 měsíci
176 odpovědí
Zobrazit všechny reakceJá od nich mám instalaci 9,9kW s baterií a nedoporučuji je. Měl jsem problémy s instalaci, zapojením full backupu a firma zásadně nekomunikuje. Znovu bych si je nevybral
Suma sumárum zní: SolidSun už nikdy více! Proč?
1. Změna typu fve panelu v průběhu instalace. Za mě OK, ale jelikož se jednalo o méně výkonné panely, byl celkový výkon fve nižší. Stálo me hodně úsilí a telefonátů domluvit další panel na celkových 9,8 kW s opětovnou žádosti na ČEZ
2. Nebyly vzneseny žádné požadavky na připravenost. Např. V garáži nám hybridním střídač napojen kabelem z Wi-Fi extenderu i když o 2 metry vedle mám připravených 5 rezervního utp kabelů napojených na switch
3. Full backup - toto je u mě zásadní věc . Solidsun není schopný zapojit full backup. I přesto, že vám ho na začátku slíbí, dají do nabídky a vy si ho zaplatíte.
Problém s malým rozvaděčem, proudovými chrániči apod.
4. Komunikace ze strany SolidSun = 0. Nikdo s vámi nekomunikuje
Závěr: Znovu bych do instalace fve s nimi nešel a ani je bohužel nemohu nikomu doporučit
Petr Dobeš
PD Petr Dobeš @petr.dobes098Mohu se zeptat, kolik máte denní spotřebu elektřiny typu must-have (tím nemyslím pi* typu vyhřívání bazénu atp.)?
Čerstvá zkušenost z 2022/2023:
- nepočítejte s promyšlenou instalací na míru, je to pásová výroba a improvizace na místě čistě v rukou instalačních týmů
- před-realizace (vyžádání návštěvy odborníka pro nalezení optimálního dizajnu) je ztracený čas. Instalatéři v mém případě neměli od před-realizace žádné vstupy
- instalace panelů na střechu si promyslete sami, nebo si najděte konzultanta. V mém případě se původní dizajn, který nebyl ani poctivě zkreslen v mírce (v téhle formě byl zaslán na ČEZ) změnil na místě s instalační partou. Její frontman byl díky bohu kompetentní, jinak by byl výkon o poznání nižší a ještě by se instalovali optimizéry kvůli stínění
- instalaci elektro - realizovala subdodávka Solidsunu, totální improvizace - od tras pro kabely, přes umístění rozvaděčů, připojení internetu a wifi. Před realizací nebylo kromě potřeby wifi v místě měniče známo nic ze stavebné připravenosti investora. Ve výsledku byly kromě wifi potřebné 2 ethernet kabely s internetem pro připojení sunberry a wallboxu (o kterých instalaci se vědělo více než 6 měsíců už v nabídce)
- ve vysokém procentě případů bude nutná úprava elektroměrového rozvaděče o čem se samozřejmě ví od první obhlídky, ale naúčtují vám to extra
- pokud si koupíte full backup (zálohu celé domácnosti z baterky), přečtěte si drobné písmo dolů - o rozsahu zálohy rozhodne technik na místě. Ve výsledku můžete koupit zálohu jedné zásuvky za cenu full backup. Technická podmínka je to, že zálohované okruhy musí být chráněny proudovým chráničem. Elektrikáři mají od Solidsunu zakázáno upravovat domovní rozvaděče, i když by to byla možná hodina práce a chránič za 1500CZK
- kontrola kvality celkového díla absentuje, revizní technik instalaci prověří, ale revizi udělí bez aktuální dokumentace, která je podle legislativy nutná k revizi i k provozu FVE
- dokumentace - tu vám Solidsun zašle až úplně na konci po vybavení dotace. Nedivte se když na dokumentaci nebude sedět ani počet a značení rozvaděčů a už vůbec ne zapojení.
- komunikace se Solidsun je náročná, často dostanete odpověď "ozveme se vám když se nám uvolní kapacity" a to i po promeškaném smluvním termínu díla. Dotazy technického charakteru bez odezvy. Klauzule o vícenákladech až po schválení investorem je jalová
- podtrženo a sečteno:
- pokuste se do smlouvy dostat smluvní pokuty při opoždění
- najměte si technický dozor
- záruka 10 let na baterky platí s podmínkou registrace u výrobce, což vám Solidsun neřekne
Výsledná FVE není špatná, funguje k spokojenosti, díky solidním komponentům, kompetentním instalačním partám a v nemalé míře díky kompetenci investora. Celkový dojem je frustrace z nekomunikace, neochoty a nezájmu o optimální konečný výsledek a neplnění termínů.
PV Petr Vorel @petr.vorelLépe bych to nenapsal, naprosto stejná zkušenost. Ještě snad k doplnění, že ovládání aplikací a nastavení FVE a wattrouteru jsem musel lovit po internetu a sousedech co mají naštěstí stejný střídač.Stejně tak si zařídit upgrade firmware. Děsím se toho, že budu časem chtít FVE rozšířit a kvůli záruce to asi zase bude muset dělat SoliSun.
Dobrý den,
jsem jeden z mnoha vlastníků RD, kteří se rozhodli pro realizaci FVE. V dnešní době je na trhu spousta dodavatelů a téměř každý z nich nabízí své řešení jako nejlepší. Z celé řady uchazečů jsem vybral nakonec tři obchodní zástupce, kteří mi nabídli osobní konzultaci na místě realizace.
V té době jsem měl již docela jasnou představu, jak by měla moje FVE vypadat, scházela mi však kvalifikovaná technická argumentace. Ta se nedala vyčíst z prospektů ani z rychlé cenové nabídky zaslané e-mailem. Těšil jsem se na jednotlivá setkání a prezentace od mnou vybraných obchodníků - potenciálních dodavatelů.
Z těchto rozhovorů a následných nabídek jsem jednoznačně vybral nabídku pana Vlastimila Svěráka ze společnosti SOLIDSUN s.r.o. Jeho odborné znalosti a srozumitelná argumentace byly následně doplněny setkáním s řadou stejně kvalitních a ochotných spolupracovníků, kteří se postupně zapojili do realizace mojí zakázky.
I když se celé dílo teprve dokončuje, chci všem zúčastněným partnerům už nyní poděkovat za vstřícnost, ochotu i kvalitně provedenou práci.
Jmenovitě to jsou pan Vlastimil Svěrák, elektrikáři pánové Karel Lagron a Michal Hynek, střechaři pánové Petr Přibyl a Roman Hlobil, projektant pan Marek Jonák, paní Petra Vajdová z Back Office.
V současné době se mění legislativa, která zvyšuje povolený instalovaný výkon FVE pro vlastní spotřebu. S případným požadavkem na rozšíření naší FVE se určitě obrátím opět na pana Vlastimila Svěráka ze společnosti SOLIDSUN s.r.o.
Spokojený zákazník
Dobrý den, moje osobní zkušenost je čerstvá, před dvěma dny moje FVE prošla úspěšně revizí a čekám na výměnu elektroměru - měla by proběhnout 6.3. Firmu Solidsun jsem našel na netu, byla jednou ze tří, které jsem oslovil - ČEZ a ta třetí vůbec nereagovaly, Solidsun ano. Cenovou nabídku jsem odsouhlasil loni v červnu a trvalo to tedy dost dlouho. Dalo se to čekat, trefil jsem se do časů, kdy poptávka enormně vzrostla. Solidsun sliboval šest měsíců do montáže, v prosinci s omluvou čekání prodloužil o měsíc. Vzhledem k tomu, že jsem někdy od srpna měl zaplacenou půlku ceny, jsem byl samozřejmě nervózní. Navíc jsem v mezičase objevil tuto diskusi s dosti negativními zkušenostmi. Bylo to drahé, sám bych to jistě zvládl levněji, kdybych tomu ovšem rozuměl a uměl to nakoupit a udělat. Před dvěma týdny přijeli dva montéři namontovat panely. Byli slušní, šikovní. Až když vylezli na střechu, uvědomil jsem si, že by nějaké tašky mohly vzít za své, což mi chlapi potvrdili. Při té příležitosti jsem zjistil, že tašky, které jsem před 15 lety na střechu pokládal se zárukou prakticky nadosmrti, se už nevyrábějí. Požádal jsem montéry, ať se pokusí nic nezničit. Sice to neslíbili, ale povedlo se jim to. Přívodní kabel protáhli do domu pod taškami a izolací, zvenku jsou tedy na domě pouze panely orientované na východ (10 ks) a na západ (12 ks).
Před týdnem přijeli elektrikáři s technologií. Nemám v domě technickou místnost a tak bylo nutné technologii nainstalovat v předsíni. Od léta jsme se smiřovali s tím, že minimálně o polovinu jedné boční stěny předsíně přijdeme, nakonec to tak hrozné nebylo, technologie zabírá tak třetinu, střídač a rozvodné desky nejsou příliš hluboké a na baterky si pomalu zvykáme. Elektrikáři mě varovali, že se možná při montáži nepovede nacpat vše co bude třeba do původní domácí rozvodné desky, ale že se budou snažit. Vše se vešlo, i když elektrikář vrtěl hlavou, že sám netuší, jak se mu to povedlo. Vše pěkně odsýpalo, zasekli jsme se jen na tom, že po úpravě v odběrném místě nespínalo HDO - někde tam nedopatřením odpojili drátek a zabralo dost času to odhalit. Takže se Solidsunem jednoznačně pozitivní zkušenost.
Bydlíme v dřevostavbě, taková roubenka, skutečně dřevěná zevnitř a zvenku. Teď řešíme, jak technologii vyzdobit, aby do předsíně lépe pasovala. Lišty umí Solidsun jen bílé a jejich náhradu nějakými barevně lépe se hodícími jsem podcenil - sháněl jsem je poslední víkend před instalací a v tomto průřezu jsem nikde jiné než bílé nenašel. Na fotce jsou sice ještě bílé, ale v reálu už jsou dnes otapetované tapetou s dekorem světlého dřeva.
A teď už jen doufám, že vše bude pracovat bez problémů a dlouhá léta. Případně doplním v provozu další zkušenosti.
Dobrý den. Tak napíšu svoje zkušenosti s firmou solidsun. Firmu jsem po si vybral po dlouhém vybírání podle referencí od známých a podle toho jak dlouho je na trhu a jaké má účetni závěrky.
Komunikace že začátku celkem drhla ale vzhledem k tomu že jsem to poptával v tom největším boomu na trhu pro to mám pochopení.
Prodejce mi nepřišel úplně kompetentní ( nerozuměl danému tématu asi úplně dopodrobna ) na druhou stranu nelakoval nic na růžovo a byl celkem férový. Následně proběhlo podepsání smlouvy s tím že do šesti měsíců se má instalovat. Průběžné jsem byl zatím informován o projektu a o komunikaci s cezem. Následně asi po třech měsících jsem byl kontaktován že se uvolnil termín na položení panelu na střechu. Ten byl mnou odsouhlasen.
Přijeli dva ukrajinští dělníci , uměli obstojně česky. Vše jsme si ukázali . Mám hliníkovou střechu tak mě hlavně zajímalo zda li mají nerezové šrouby. Jak to budou kotvit a jaké rozestupy budou dělat. Sledoval jsem je při práci a dle mého vše bylo víceméně v pořádku.
Za jeden den to měli hotové. Druhý den mi volala pobočka solidsun jak jsem byl spokojen a zda-li vše proběhlo kladně.
Chtěl jsem rovnou vědět datum připojení střídače a baterek. Bylo mi řečeno že dle smlouvy se to musí udělat do 21.unora (6 měsíců od smlouvy). V lednu mi byl dán termín.
Na elektrikáře jsem byl nejvíc zvědavý protože podle referencí jsem si firmu vybral právě na základě toho že údajně elektriku maji dobře pokrytou.
Přijeli dva pánové. Oba Češi. Komunikace proběhla v pořádku. Vše jsme si ukázali a vysvětlily. Poté nastal problém protože jim v centrále dali jiný rozvaděč než který mám mít. Řekli že to vymění a dodelaji za čtyři dny.
Poté přijeli a práci skutečně dodelali. Vše se mnou prošli a vše mi vysvětlili s tím že přijede ještě jejich revizní technik a znovu to se mnou projde. Ten mi volal hned za tři dny a domluvili jsem si termín.
Vše proměřil , znovu se mnou vše prošel a vše vysvětlil. Pak mi dal čas na to abych se ptal zda li je něco nejasné.
Teď čekáme na ČEZ a hurá na to.
Z mého pohledu mohu solidsun doporučit ale chápu že vše je přísně individuální a ke každému může přijet jiná parta. Důležité je si taky vše načíst aby člověk aspoň měl hrubou predstavu jak má vše probíhat a pak se nedivil.
Napíšu pak ještě referenci po čase jak vše běží a jak funguje vzdálená správa firmy solidsun.
JJ, podobná zkušenost, byť s menšími problémy. Obchoďák p. Fröhlich také vše okouknul a prý žádný problém, potom při instalaci jejich elektrikáři odmítli připojit wattrouter na topnou tyč, jelikož je jednofázová ( a je potřeba třífázová ) a navíc je připojená k elektrikce tep. čerpadla, do čehož prý nesmí zasahovat - to jaksi p. Fröhlich asi přehlédnul. Takže jsem musel kontaktovat firmu na tep. čerpadlo, aby vyměnili tyč za třífázovou a odpojili ji od ovládání TČ - sranda za 12 tis. Kč a wattrouter si k ním musím fyzicky přijpojit stejně sám ( to zase odmítli dělat čerpadláři, protože wattrouter už není jejich ), jinak bych solidsunu ještě platil další výjezd a práci elektrikáře (připojení kabelu práce na 5 min odhaduji na dalších pár tisíc ). Backup probíhal tak, že kdybych nepřijel včas domů a nechytil elektrikáře při odjezdu, tak mi na to napojili celý dům vč. vířivky a bazénu, takže by baterie vydržela asi tak 10 minut - nevím čím přemýšlí, ale mozkem zřejmě ne. Potom měli plno keců, že to musí zase předělat, aby bazén a vířivka v záloze nebyly a záloha tak vydržela aspoň pár hodin pro zbytek domu a měla smysl. Přitom za backup platím 10 tis. ve smlouvě a člověk si pomalu nesmí říct, co do toho backupu chce.... Střechaři celkem OK,ale byla to externí firma, rozbii asi jen 8 tašek a ještě mě popoháněli ať frčím koupit nové, než začne pršet, že oni je rozhodně kupovat nebudou, takže cca litr navíc .... No, ještě že už to mám za sebou. Teď se jen modlím, aby to fungovalo, protože když jsem se po týdnu promailoval na servis, kvůlinastavení střídače, které mi nikdo nevysvětlil, tak mi servisák řekl, že tomu vlastně moc nerozumí, protože je u firmy 3 měsíce. Ještěže sousedi také mají Goodwe ( od jiné firmy ) a všechno mi poradili.
PZ Petr Zvirek @petr.zvirekTak to je "husté". Já jsem položku back up ve smlouvě vůbec nenašel, ani na faktuře a to, že to mám vyvedeno do dvou zásuvek, tak jsem vlastně vydělal, protože já si určím, co připojím až proud nepůjde. Naštěstí ( zatím) taková situace nenastala. Ostatní jako komunikace, dokumentace ( kterou ale už mám) a rychlost řešení reklamace...to mohu potvrdit.
Ano, zkušenost mám včetně řešení a teď už mohu říci i vyřešení reklamace. Dodávku realizovali téměř poslední den termínu, který nebyl od podpisu smlouvy, ale od data udělení souhlasu distributora. (8 měsíců). Dnes jsou lhůty asi kratší. Montáž byla provedena profesionálně jak skupinou střechařů tak i elektrikářů. Elektrikáři po sobě zanechali jeden nefunkční string. To byla evidentně jejich chyba. Nefunkční spoj v jedné svorce v rozvaděči DC, toto je třeba pohlídat, není to poprvé, stalo se to i jiným firmám. Vadu odstranili včera 21 dní po oznámení reklamace. To příjemné nebylo. Nemají dostatek servisních pracovníků. Nicméně přístup a úroveň servisního technika byly profesionální. Je to velká velmi zkušená firma, která má i své softweráře a vývoj. To nemá každá. Materiál včetně tolik nedostatkových baterií mají na skladě. Včera, 4 dny po oficiálním spuštění a výměně elektroměru i hdo, mne kontaktovala jejich expertka přes dotace a potvrdila mi profesionální přístup i v této oblasti. A tak mé komplexní hodnocení je pozitivní a doporučil bych je, i když jsem kritickými slovy nešetřil. Každý má na sobě co zlepšovat. Má instalace: 5,4 kWp 12 panelů Sunergy 450-144 na dvou místech po šesti, střídač Sermatec (20 let záruka na střídač je ve smlouvě), 3 baterie Pylontech H2 Force, BMS, wallbox Copper SB. Dotace 245tis.
OP Oldřich Pleštil @oldrich.plestil395Ja vim, ze to je nekde ve sklepe, ale ty listy, krabice, kabely, baterie na zemi... dekuji, nechci.. :)
Dobrý den, NEGATIVNÍ zkušenost.
S firmou Solidsun jsme v říjnu roku 2021 podepisovali smlouvu.To, že realizace se několikrát odkládala,bychom i pochopili,ale to, že se odkládala nedali ani vědět,už moc ne.Montáž proběhla po 5měsících od prvního termínu.A ani samotná montáž nebyla bez problémů.A ani do dnes není vyřešen Blackout režim,který byl pro nás prioritou,jelikož bydlíme v oblasti s častým výpadkem elektrické energie.Blackout sice máme zaplacen ale není zapojen jelikož nám při montáži bylo zděleno, že to není technicky možné i když nám obchodní zástupce tvrdil, že to možné je.Od té doby dělají mrtvého brouka a dodnes není vyřešeno.
JV Josef Veverka @josef.veverkaTechnická podpora této firmy je naprosto tragická a nedovedu si předtavit s nimi řešit to, že v létě nevyrábím z důvodu závady. Možná další léto bych se dočkal reakce na reklamaci.
Realizace a zhotovení pozitivní. Co se týče přechodu na jejich elektřinu přes Sysel energy a úpravy měniče a přetoku energie a také návratnosti jsou nejhorší ze všech co znám.
Úmyslně Vám nastaví měnič tak, aby ve slunečných dnech nedocházelo ke 100% výrobě elektřiny a tudíž nedocházelo k přetoku. Elektřinu co má odkupovat distribuce (Čez) prý elektřinu nechce odkupovat. Tudíž návratnost vaší investice a možnost nějaké kompenzace za stavbu elektrárny je v nenávratnu.
Ještě než zprovoznili elektrárnu, už jsme byli napojení na Sysla a v období měsíce a půl co elektrárna ještě nejela si účtovali 10x více nežli jaký koli jiný distributor. Při faktuře, která přišla po pár měsících se nám protočily panenky, protože za měsíc a půl co elektrárnu ještě nezpustili jsme dostali účet tak jako za skoro celý rok u předchozí distribuce.
Jsou to zloději a nefér klamavé jednání&reklama, bouda na konečného zákazníka a spotřebitele.
Již 2 měsíce je urgujeme, že s nastavení měniče si přejeme upravit tak, aby elektrárna vyráběla elektřinu na 100% a docházelo tudíž k přetoku a prodeji elektřiny a nám se tedy původní investice navracela. Stále slibují, že k nám pošlou technika, nebo že to zajistí na dálku v online nastavení. Ovšem žádná změna se ještě neudála a problém stále setrvává. Běží nám záruka.
KT Katerina Ticha @katerina.ticha629Zdravím.
Můžete to nějak upřesnit? Máte grafy výroby, prodeje, vlastní spotřeby energie ze dní kde je omezení výkonu panelů patrné? Nemáte jen zakázané přetoky?
Celý květen ,červen a červenec jsem si zapisoval spotřebu z elektroměru, od instalace FV se spotřeba snížila o cca 95%, elektroměr mi nikdy nelhal, na odpočtu elektroměru za rok jsem měl vždy ten sám stav to samé co na vyúčtování ...
PH Petr Hořínek @petr.407Chce to reálná čísla. Kolik se spotřebovávalo v jednotlivých měsících před instalací FVE a kolik se spotřebovává po její instalaci. Je to hra s čísly. 5 procent ze spotřeby 200kWh je jiný než třeba ze 400kWh. Házejte cifry spotřeb. Procenta jsou k prdu.
A pak mám aplikaci Alphaesse kde vidím úplně přesně kolik si vzal systém ze sítě tak např. včera 120W...
Se společností Solidsun jsem spokojen. Vše probíhalo dle harmonogramu. Mám instalováno 13 ks 450 Wp panelů, 10,65 kWh Pylontech H2, střídač Sermatec, hybridní 3f. Veškeré lhůty byly dodrženy. Montáž panelů i elektro proběhla také v pohodě (el. byli zkušení, montáž panelů UK, ale také OK). Nyní čekám na výměnu 4Q elektroměru. Reakce pracovníků jsou v celku rychlé, na email odpovídají cca do 48 hodin (nebyly to urgentní dotazy). Za mě spokojenost.
Pokračování: ihned po původní instalaci (září 2022), jsem zažádal o rozšíření FVE. Vše proběhlo opět dle smluvních podmínek. 11.3.2023 proběhla montáž 8ks panelů, 15.3. 2023 očekávám El., který by měl zapojit druhý string, pak revize a PPP. Sumárum 9.450 kWp. Za prvních 7 měsíců s fve spokojenost. Prosinec a leden sice téměř bez výroby, ale září, říjen, částečně listopad 80% soběstačnost. Od půlky února už to zase jede😁. Přetoky smluvně s Entri.
RV Richard Valiček @richard.valicekOd Entri s přetoky jsem utekl k Centropolu..nejdříve Centropol platil 3,50, nyní 1,75 kč. Aspoň něco oproti Entri. Podmínka ale byla, že Centropol musí být také dodavatel, proto jsem zrušil i ČEZ.
Montáž a zprovoznění v pořádku. Nyní je jim těžko i odpovědět na email s poptávkou o rozšíření. Obchodní zástupce nereaguje..nic..jakmile vyprší záruka na dílo (ne tovární zaruky) převezme správu naší FVE jiná firma
MŠ Martin Špůr @martin.spurJaký to byl obchodní zástupce. Můžete napsat iniciály?
Dobrý den,
zkušenosti jsou smíšené. Když jsme jednali před podpisem smlouvy s jejich obchodníkem, tak jeho informace nebylo moc fundované a byla i moje chyba, že jsem si nechal trochu vnutit sestavu, kterou jsem od počátku považoval za výkonově nedostatečnou. Ale nechal jsem se ukecat a uvěřil, že nebude případně problém parametry změnit a výkon navýšit během realizace. Když jsem se už po podpisu ozval s tím, že výkon chci opravdu navýšit, už se nikdo asi 2 měsíce neozval. Po urgenci mi pán obchodník vysvětlil, že to vlastně takto snadno nejde a že by se všechno papírování muselo udělat znova (samozřejmě se všemi lhůtami) a že vlastně o nic nejde, protože jsem stejně skoro na stropu s dotací a prodělám max. 5-6 tisíc a půjde to tedy dodělat potom. Vlastní instalace proběhla OK, technici od nich byli solidní až velmi dobří. Faktem ale je, že většina jich nebyla kmenovými zaměstnanci, ale pracovala na dohodu. Bylo vidět, že to umí. Jediné co bylo na pováženou je fakt, že využívali lhůty až na maximum, ale taková je asi doba. Další mínus: Moje žádost o montáž dalších panelů však byla zamítnuta s tím, že se vlastně jedná o novou zakázku a nyní mají stop stav. :-( Nyní se po revizi, která si taky dala na čas, čeká na výměnu elektroměru (už skoro dva měsíce) , ale to nejde za SolidSunem. Takže dojmy smíšené. nejsem z nich odvázaný, ale tragédie to taky není. Asi neprohloupíte pokud si pohlídáte smlouvu a termíny. Doporučit s čistým svědomím je ale nemůžu.
JF Jiri Fišer @jirfisAž revizi prepošle firma distributorovi má distributor zákonnou lhůtu 1 mesíc na to se k celé věci vyjádřit a pokuď nenajde pochybení elektroměr vyměnit...
U nás proběhlo vše v pořádku. Jako doba je na isntalaci blbá, to ví každej normální člověk, co sleduje zprávy, takže jsme čekali dýl než bysme čekali před třeba třema lety. Kvůli čezu se protáhlo i spuštění, ale teď už všechno běží a jedeme na čistou! Jinak Solidsun skvělá komunikace, za nás rozhodně můžeme doporučit. RD máme ve středních čechách nedaleko Prahy.
AH Alfréd Hyčkok @alfred.hyckokDobrý den, mohl byste mi prosím sdělit jsme obchodního zástupce, se kterým jste jednal?
Předem děkuji.
Dobrý den , negativní zkušenost. Nikdy víc, neustálý problém kolem instalace.
LS Lenka Svobodová @lenka.svobodovaDobrý den, mohla byste být přesnější?
Mám velmi negativní zkušenost s firmou Solidsun. Instalace měla být nejpozději k 28.2. 2022 dokončena. Dle Objednáno v 08/2021, dle smlouvy prej do 4 měsíců, dle obchodníka na vánoce už jedu z FVE. Není splněno. A to jsem se snažil urgovat od konce roku a znovu na počátku ledna. Tam jsme se dozvěděl, že přidělený obchodník odejit. Nikdy neměli zaplánován další krok a pak mě vždy druhý třetí den zavolali, že mě někam vmačkli, zda mohu být doma . Takto to bylo jak u instalace panelů, instalace technologie a ted i revize. Tu ještě vlastně nemám. Nedodrželi nic co je ve smlouvě, dokonce dodali i horší měnič s poloviční zárukou. Nejsou schopni dát kontakt na někoho kompetentního, prej mají svůj systém,..., kdo by to vyřešil jako celek. Vždy se snažili svalovat chybu na ostatní kolegy ze své firmy. Ted se obávám, jak bezpečné to vůbec bude i z hlediska jaký smotek kabelů udělali v původním rozvaděči. A jak to bude s dotací, zda ji vůbec stihnout. I smlouva je postavena dojsmyslně, obchodník mi řekl, po instalaci budu hned moci využívat, Solid si aktuálně pod pojmemem instalace dle revizního technika představuje to, že ji zkontroluje technik, ale nesmí se používat. Používat, tedy spustit, až vymění ČEZ elektroměr. Což je další měsíc. No uvidíme, kdy bude splatná faktura.
Tak všem, kdo již mají FVE přeji hodně slunce.
A kdo ji nemají, at se Solidsunu obloukem vyhnou.
Jirka
Pěkný den, před dvěma roky jsem rozmýšlel, kterou společnost oslovím. Založil jsem proto vlákno se zkušenostmi se Solidsun, abych zjistil spokojenost ostatních lidí se společností Solidsun, měl jsem od nich na stole nabídku. V té době měli namontováno asi 400 FVE po ČR (ne úplní začátečníci). Nabídky jsem měl pro srovnání od CEZ, Pre atd. Ptal jsem se známých na ostatní firmy, které montovali v okolí. Nakonec jsem zvolil Solidsun. Akci jsem rozjel v lednu po domluvě s obchodním zástupcem, montáž měla proběhnout během tří měsíců. Což se o chvilku opozdilo, ale jednatel firmy se k tomu stavěl čelem a domluvili jsme se na řešení. Montáž byla hotová během tří dnů. Během začátku provozu byl lehký problém s odpojením WiFi. Během pár dní technik dorazil, přeinstaloval systém střídače, opět velmi slušné chování. Co se týče průběhu vyřizování povolení na připojení, dotaci atd - to vše proběhlo dle harmonogramu (dostal jsem vždy avízo do mailu o odeslání dokumentů na CEZ) a nakonec dotace byla vyplacena, tak jak slibovali. Mohu tedy doporučit firmu Solidsun
MJ Martin Jahn @martin.jahn971Postavených elektráren měli tenkrát více než 400. Do konce roku 2013 je totiž stavěli pod jiným názvem firmy , stavěli on-gridy a i v jiných státech Evropy.
Vím o čem píšu - mám od nich 5kWp v režimu zeleného bonusu.
Zkušenost byla dobrá,vše ze smlouvy splnili, jen jsem měl více smlouvat o ceně - ale to byl můj problém.
Dobrý den. Chtěl bych obnovit téma. Má někdo zkušenosti s firmou solidsun ? Děkuji.
Dobrý den, asi už elektrárnu máte. Se společností SolidSun mám jen dobré zkušenosti. Pánové jsou velice milí, ochotní a rozumí svému oboru Na našem domě nebyl žádný problém. Ani s realizací ani se spuštěním. Vše proběhlo hladce. Dotace na účet taky přistála vcelku rychle, takže za nás maximální spokojenost.
Dobrý večer,
pozor první rozpočet po ohledaní místa instalace o 20 000kč větší. Po odmítnutí nabídky během týdne, co jsem příjal nabídku od konkurence. Je cena o to menší. podivné jednání. S toho je ponaučení nekývnout na první nabídku
JG Jaroslav Grund @jaroslav.grundZdravím, mohu vědět jaká firma vám dělala FEV?
Děkuji
Dobrý den, zkusenost mám přes tchána, který si od Solid Sunu nechal nainstalovat elektrárnou s baterii na svůj dům. Vše šlo hladce až do realizace, která se několikrát posunula a jednou předělávala. Nicméně vše se pak podařilo řádně dokončit, tchán zaplatil a dostal i dotaci, kterou mu zařídili. Po půl roce, ale elektrárna nevykazovala slibované parametry a tchán ji reklamoval. Technik dorazil až po několika urgencích za měsíc něco proměřoval a poté ho ujistil, že už to bude v pořádku. Stav byl, ale stále stejný a firma se na opakované stížnosti vyjádřila, že technik tam už byl a je vše v pořádku. Od té doby mu vždy zopakovali stejnou historku a po čase mu už přestali odpovídat úplně. A jak to celé dopadlo? Tchán si najal konkurenční firmu ta mu něco přepojila v rozvaděči a myslím, že přehrála software a od té doby je spokojený. Popsal bych to jako, když ptáčka lapají pěkně mu zpívají. Podle mě se vyplatí si trošku připlatit a koupit si elektrárnu třeba od Čezu nebo EONu, ten si takové jednání nemůže dovolit, hlavně se vyhnout těmhle malým lokálním firmičkám.
PT Petr Travnicek @petr.travnicekDobrý den,
tak já mám uplně opačnou zkušenost.Nechat si instalovat FVE od firmy jako je CEZ a jiné velké firmy je za trest.První spojení před realizací super.Všechno klaplo realizace a vše potom šílenost.Nikam se nelze odvolat,žádná odpovědná osoba jen si mě přehazovali po telefonu až mě to přestalo bavit.Do dnešního dne nemám vyřešenou spolehlivost FVE jak bylo slibeno s obchodákem,protože technici co onstalovali elektrárnu vůbe o ničem nevědeli a že jsou pouze najmutí na práci
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.