Rubriky:
Dobrý den, máte namontované panely od firmy Solidsun? Případně zkušenosti, přemýšlím nad montáží 3f systému
Pěkný den, před dvěma roky jsem rozmýšlel, kterou společnost oslovím. Založil jsem proto vlákno se zkušenostmi se…
Budte prosim konkretnejsi. Soucasna situace okolo komponentu, zpracovani zadosti u distributoru je docela tristni a…
Dobrý den, zkušenosti jsou smíšené. Když jsme jednali před podpisem smlouvy s jejich obchodníkem, tak jeho…
Tak po návrhu odstoupení od smlouvy musím říci, źe se vše urychlilo, dokonce jsem dostal kompenzaci, kterou m.am už na…
před 8 týdny
Dobrý den, můžete napsat o jaké komplikace se jednalo? V které lokalitě V8M FVE realizovali?
před 8 týdny
Jaký to byl obchodní zástupce. Můžete napsat iniciály?
před 8 týdny
53 odpovědí
Zobrazit všechny reakceMontáž a zprovoznění v pořádku. Nyní je jim těžko i odpovědět na email s poptávkou o rozšíření. Obchodní zástupce nereaguje..nic..jakmile vyprší záruka na dílo (ne tovární zaruky) převezme správu naší FVE jiná firma
MŠ Martin Špůr @martin.spurJaký to byl obchodní zástupce. Můžete napsat iniciály?
Dobrý den,
zkušenosti jsou smíšené. Když jsme jednali před podpisem smlouvy s jejich obchodníkem, tak jeho informace nebylo moc fundované a byla i moje chyba, že jsem si nechal trochu vnutit sestavu, kterou jsem od počátku považoval za výkonově nedostatečnou. Ale nechal jsem se ukecat a uvěřil, že nebude případně problém parametry změnit a výkon navýšit během realizace. Když jsem se už po podpisu ozval s tím, že výkon chci opravdu navýšit, už se nikdo asi 2 měsíce neozval. Po urgenci mi pán obchodník vysvětlil, že to vlastně takto snadno nejde a že by se všechno papírování muselo udělat znova (samozřejmě se všemi lhůtami) a že vlastně o nic nejde, protože jsem stejně skoro na stropu s dotací a prodělám max. 5-6 tisíc a půjde to tedy dodělat potom. Vlastní instalace proběhla OK, technici od nich byli solidní až velmi dobří. Faktem ale je, že většina jich nebyla kmenovými zaměstnanci, ale pracovala na dohodu. Bylo vidět, že to umí. Jediné co bylo na pováženou je fakt, že využívali lhůty až na maximum, ale taková je asi doba. Další mínus: Moje žádost o montáž dalších panelů však byla zamítnuta s tím, že se vlastně jedná o novou zakázku a nyní mají stop stav. :-( Nyní se po revizi, která si taky dala na čas, čeká na výměnu elektroměru (už skoro dva měsíce) , ale to nejde za SolidSunem. Takže dojmy smíšené. nejsem z nich odvázaný, ale tragédie to taky není. Asi neprohloupíte pokud si pohlídáte smlouvu a termíny. Doporučit s čistým svědomím je ale nemůžu.
U nás proběhlo vše v pořádku. Jako doba je na isntalaci blbá, to ví každej normální člověk, co sleduje zprávy, takže jsme čekali dýl než bysme čekali před třeba třema lety. Kvůli čezu se protáhlo i spuštění, ale teď už všechno běží a jedeme na čistou! Jinak Solidsun skvělá komunikace, za nás rozhodně můžeme doporučit. RD máme ve středních čechách nedaleko Prahy.
AH Alfréd Hyčkok @alfred.hyckokDobrý den, mohl byste mi prosím sdělit jsme obchodního zástupce, se kterým jste jednal?
Předem děkuji.
Dobrý den , negativní zkušenost. Nikdy víc, neustálý problém kolem instalace.
LS Lenka Svobodová @lenka.svobodovaDobrý den, mohla byste být přesnější?
Mám velmi negativní zkušenost s firmou Solidsun. Instalace měla být nejpozději k 28.2. 2022 dokončena. Dle Objednáno v 08/2021, dle smlouvy prej do 4 měsíců, dle obchodníka na vánoce už jedu z FVE. Není splněno. A to jsem se snažil urgovat od konce roku a znovu na počátku ledna. Tam jsme se dozvěděl, že přidělený obchodník odejit. Nikdy neměli zaplánován další krok a pak mě vždy druhý třetí den zavolali, že mě někam vmačkli, zda mohu být doma . Takto to bylo jak u instalace panelů, instalace technologie a ted i revize. Tu ještě vlastně nemám. Nedodrželi nic co je ve smlouvě, dokonce dodali i horší měnič s poloviční zárukou. Nejsou schopni dát kontakt na někoho kompetentního, prej mají svůj systém,..., kdo by to vyřešil jako celek. Vždy se snažili svalovat chybu na ostatní kolegy ze své firmy. Ted se obávám, jak bezpečné to vůbec bude i z hlediska jaký smotek kabelů udělali v původním rozvaděči. A jak to bude s dotací, zda ji vůbec stihnout. I smlouva je postavena dojsmyslně, obchodník mi řekl, po instalaci budu hned moci využívat, Solid si aktuálně pod pojmemem instalace dle revizního technika představuje to, že ji zkontroluje technik, ale nesmí se používat. Používat, tedy spustit, až vymění ČEZ elektroměr. Což je další měsíc. No uvidíme, kdy bude splatná faktura.
Tak všem, kdo již mají FVE přeji hodně slunce.
A kdo ji nemají, at se Solidsunu obloukem vyhnou.
Jirka
JP Jiří Pelc @jiri.pelcJak to máte ještě super. Já znám lidi co čekají už půl roku. Montáží firmy nestíhají, nejsou lidi ani materiál. Dosud stát a úředníci FVE jen škodili a házeli klacky pod nohy a nadávali do solárních baronů a teď by všichni chtěli za měsíc elektrárnu.
Pěkný den, před dvěma roky jsem rozmýšlel, kterou společnost oslovím. Založil jsem proto vlákno se zkušenostmi se Solidsun, abych zjistil spokojenost ostatních lidí se společností Solidsun, měl jsem od nich na stole nabídku. V té době měli namontováno asi 400 FVE po ČR (ne úplní začátečníci). Nabídky jsem měl pro srovnání od CEZ, Pre atd. Ptal jsem se známých na ostatní firmy, které montovali v okolí. Nakonec jsem zvolil Solidsun. Akci jsem rozjel v lednu po domluvě s obchodním zástupcem, montáž měla proběhnout během tří měsíců. Což se o chvilku opozdilo, ale jednatel firmy se k tomu stavěl čelem a domluvili jsme se na řešení. Montáž byla hotová během tří dnů. Během začátku provozu byl lehký problém s odpojením WiFi. Během pár dní technik dorazil, přeinstaloval systém střídače, opět velmi slušné chování. Co se týče průběhu vyřizování povolení na připojení, dotaci atd - to vše proběhlo dle harmonogramu (dostal jsem vždy avízo do mailu o odeslání dokumentů na CEZ) a nakonec dotace byla vyplacena, tak jak slibovali. Mohu tedy doporučit firmu Solidsun
Dobrý den. Chtěl bych obnovit téma. Má někdo zkušenosti s firmou solidsun ? Děkuji.
Dobrý den, asi už elektrárnu máte. Se společností SolidSun mám jen dobré zkušenosti. Pánové jsou velice milí, ochotní a rozumí svému oboru Na našem domě nebyl žádný problém. Ani s realizací ani se spuštěním. Vše proběhlo hladce. Dotace na účet taky přistála vcelku rychle, takže za nás maximální spokojenost.
Dobrý večer,
pozor první rozpočet po ohledaní místa instalace o 20 000kč větší. Po odmítnutí nabídky během týdne, co jsem příjal nabídku od konkurence. Je cena o to menší. podivné jednání. S toho je ponaučení nekývnout na první nabídku
JG Jaroslav Grund @jaroslav.grundZdravím, mohu vědět jaká firma vám dělala FEV?
Děkuji
Dobrý den, zkusenost mám přes tchána, který si od Solid Sunu nechal nainstalovat elektrárnou s baterii na svůj dům. Vše šlo hladce až do realizace, která se několikrát posunula a jednou předělávala. Nicméně vše se pak podařilo řádně dokončit, tchán zaplatil a dostal i dotaci, kterou mu zařídili. Po půl roce, ale elektrárna nevykazovala slibované parametry a tchán ji reklamoval. Technik dorazil až po několika urgencích za měsíc něco proměřoval a poté ho ujistil, že už to bude v pořádku. Stav byl, ale stále stejný a firma se na opakované stížnosti vyjádřila, že technik tam už byl a je vše v pořádku. Od té doby mu vždy zopakovali stejnou historku a po čase mu už přestali odpovídat úplně. A jak to celé dopadlo? Tchán si najal konkurenční firmu ta mu něco přepojila v rozvaděči a myslím, že přehrála software a od té doby je spokojený. Popsal bych to jako, když ptáčka lapají pěkně mu zpívají. Podle mě se vyplatí si trošku připlatit a koupit si elektrárnu třeba od Čezu nebo EONu, ten si takové jednání nemůže dovolit, hlavně se vyhnout těmhle malým lokálním firmičkám.
PT Petr Travnicek @petr.travnicekDobrý den,
tak já mám uplně opačnou zkušenost.Nechat si instalovat FVE od firmy jako je CEZ a jiné velké firmy je za trest.První spojení před realizací super.Všechno klaplo realizace a vše potom šílenost.Nikam se nelze odvolat,žádná odpovědná osoba jen si mě přehazovali po telefonu až mě to přestalo bavit.Do dnešního dne nemám vyřešenou spolehlivost FVE jak bylo slibeno s obchodákem,protože technici co onstalovali elektrárnu vůbe o ničem nevědeli a že jsou pouze najmutí na práci
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.