Teplovzdušný agregát el.

Teplovzdušný agregát el.

Zdravím všechny odborníky.
Řeším již delší dobu topení ve sklepě RD, který je z roku 1958, celo podsklepený, ovšem velmi nedokonalé odizolovaný. Vyzkoušel jsem různé metody, ovšem všechno bezvýsledně. Nějaké odizolování nepřichází do úvahy, ať už z venku nebo zevnitř. To už jsem musel pustit z hlavy jako nerealizovatelné, tudíž by bylo zbytečné o této metodě diskutovat. Co mne jako poslední napadlo, tak uvařuji o koupi teplovzdušných agregátů, např.: http://www.paclik.cz/Default.asp?ID=1002… ovšem nejsem si jist s výkonem a jak ho alespoň přibližně spočítat. Místnost, kterou bych chtěl vytápět, resp. temperovat má cca 20 m3. Agregát bych nechal běžet nonstop, resp. s nějakým automatickým provozem pomocí termostatu. Místnost je vybavená ventilátorem (takový ten kavárenský, tak že dostatečně výkonný), který nechávám běžet nepřetržitě. Bohužel, samotný ventilátor mi nijak nepomohl a to ani snížením vlhkosti, která tam je stabilně cca 98%. Jest-li by mi mohl někdo poradit, jaký výkon agregátu pořídit, aby to mělo smysl. Nechci hned kupovat nějaký 5 kW, protože také musím počítat se spotřebou. Ten agregát z odkazu má nějakých 2 kW max. a lze regulovat. Máte někdo zkušenost s takovýmto řešením? Jak píšu, nechal bych ho běžet non stop a rovněž i ventilátor. Bude těch max. 2 kW dostačující?
Děkuji za reakce.

Btw.: ještě musím dodat podstatnou podmínku. Jedná se o sklepní místnost, kde pracuji se dřevem, tudíž spousta pilin, tak že nějaký agregát s "otevřeným ohněm" nepřichází do úvahy. El. spirála by musela rovněž splňovat bezpečnostní podmínky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.