Teplovzdušný agregát el.Zdravím všechny odborníky.
Řeším již delší dobu topení ve sklepě RD, který je z roku 1958, celo podsklepený, ovšem velmi nedokonalé odizolovaný. Vyzkoušel jsem různé metody, ovšem všechno bezvýsledně. Nějaké odizolování nepřichází do úvahy, ať už z venku nebo zevnitř. To už jsem musel pustit z hlavy jako nerealizovatelné, tudíž by bylo zbytečné o této metodě diskutovat. Co mne jako poslední napadlo, tak uvařuji o koupi teplovzdušných agregátů, např.: http://www.paclik.cz/Default.asp?ID=1002… ovšem nejsem si jist s výkonem a jak ho alespoň přibližně spočítat. Místnost, kterou bych chtěl vytápět, resp. temperovat má cca 20 m3. Agregát bych nechal běžet nonstop, resp. s nějakým automatickým provozem pomocí termostatu. Místnost je vybavená ventilátorem (takový ten kavárenský, tak že dostatečně výkonný), který nechávám běžet nepřetržitě. Bohužel, samotný ventilátor mi nijak nepomohl a to ani snížením vlhkosti, která tam je stabilně cca 98%. Jest-li by mi mohl někdo poradit, jaký výkon agregátu pořídit, aby to mělo smysl. Nechci hned kupovat nějaký 5 kW, protože také musím počítat se spotřebou. Ten agregát z odkazu má nějakých 2 kW max. a lze regulovat. Máte někdo zkušenost s takovýmto řešením? Jak píšu, nechal bych ho běžet non stop a rovněž i ventilátor. Bude těch max. 2 kW dostačující?
Děkuji za reakce.
Btw.: ještě musím dodat podstatnou podmínku. Jedná se o sklepní místnost, kde pracuji se dřevem, tudíž spousta pilin, tak že nějaký agregát s "otevřeným ohněm" nepřichází do úvahy. El. spirála by musela rovněž splňovat bezpečnostní podmínky!