Topný žebřík netopí

Topný žebřík netopí

Dobrý den. Prosím o radu ohledně topení žebříku v koupelně. Vše fukngovalo po rekonstrukci (projekt) 1,5 roku.
Jednou manželka chtěla usušit prádlo na žebříku bez náběhu plyn.kotle, pouze na el. topnou patronu.
Zapoměla přitom zavřít ventily přívodu vody od kotle. No a od té doby žebřík už asi netopí.

1) Dnes jsem vypustil vodu ze žebříku (cca 7l), a odmontoval ho. Hadicí jsem ho na zemi napustil, myšlenka ucpaných trubek žebříku nevyšla - vše se zdá průchozí.
2) ventily na přívodu do/ze žebříku také průchozí - voda z kotle jimy protéká
3) žebřík i okruh je odvzdušněný, filtr bez nečistot
4) tlak celou dobu topení je 1,5-2 baru
5) radiátory a podlahovka topí
6) po zavření všech radiátorů i podlahovky a také nic
Ale voda z kotle je až k ventilu do žebříku horká cca 70° (nastavení kotle). Ale dál do žebříku ani ťuk. Při zavření ventilu na výstupu ze žebříku a opětovném otevření se horká voda dostane do žebříku cca k 2 spodní trubce a po chvíli to vypadá jakoby výstupní voda přetlačovala vstupní a žebřík je stále studený.

Než zavolám topenáře, je možno ještě něco udělat/vyzkoušet?
Ještě mě napadla myšlenka nového žebříku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.