Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem ohledně správného použití odpadního potrubí.
V projektu bylo navrženo a firmou pak následně realizováno v určitých místech pod deskou HT potrubí. Mám ale obavy, po diskusi s odborníky, zda tento postup byl správný a dle norem provedený.
V příloze posílám nákres kanalizace z projektu a také foto z realizace. Doplním, že trubky (hrdla) nebyly při prostupu základovou deskou oddilatovány, pouze v úrovní kameniva bylo oblepeno mirelonem.
Myslíte si, že hrozí v budoucnu nějaké nebezpečí při sedání stavby? Mám tento problém nějak řešit? A popřípadě jak? Znepokojuje mne tenké HT potrubí pod deskou a neodilatování...
Jedná se o přízemní dům s pevným stropem, bude postaven v písečném podloží, dle statika je únost velmi dobrá.
Trubky jsou dokonale obsypany pískem a podklad nad nimi je lehce hutněn, tlaková zkouška vzduchem před zalitím desky dopadla dobře. Nyní je realizována pouze základová deska- na jaro pokračujeme a tak si říkám zda mám obsekat hrdla aby dilatovala.
Budu moc rád za váš názor a radu.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Petr Maleňák
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení