Ležatá kanalizace

Rubriky:

Reklama
PM Petr Maleňák @petr.malenak před 4 roky04.02.2020 23:05:00
Ležatá kanalizace

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem ohledně správného použití odpadního potrubí.
V projektu bylo navrženo a firmou pak následně realizováno v určitých místech pod deskou HT potrubí. Mám ale obavy, po diskusi s odborníky, zda tento postup byl správný a dle norem provedený.
V příloze posílám nákres kanalizace z projektu a také foto z realizace. Doplním, že trubky (hrdla) nebyly při prostupu základovou deskou oddilatovány, pouze v úrovní kameniva bylo oblepeno mirelonem.
Myslíte si, že hrozí v budoucnu nějaké nebezpečí při sedání stavby? Mám tento problém nějak řešit? A popřípadě jak? Znepokojuje mne tenké HT potrubí pod deskou a neodilatování...
Jedná se o přízemní dům s pevným stropem, bude postaven v písečném podloží, dle statika je únost velmi dobrá.
Trubky jsou dokonale obsypany pískem a podklad nad nimi je lehce hutněn, tlaková zkouška vzduchem před zalitím desky dopadla dobře. Nyní je realizována pouze základová deska- na jaro pokračujeme a tak si říkám zda mám obsekat hrdla aby dilatovala.

Budu moc rád za váš názor a radu.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Petr Maleňák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.