Kotel Dakon DOR N 15 Automat - Pelety

Reklama
MT Martin Tůma @martin.tuma562 před 4 roky08.02.2020 11:40:00
Kotel Dakon DOR N 15 Automat - Pelety

Dobrý den,
již druhou sezónu provozuji kotel Dakon DOR N 15kW na pelety a letos poprvé jsem musel řešit nepříjemný problém. Došlo k masivnímu zanesení retorty struskou a upálení špičky šnekového podavače. To vedlo k častému zasekávání podavače paliva. Kotel jsem rozebral, důkladně vyčistli strusku a vyměnil šnekový podavač za 2500Kč. Byla to práce na několik hodin.
Podle návodu se toto stane, když je nevhodně seřízeno dávkování paliva. Hladina pelet je nízko a dochází k tepelnému namáhání podavače.
V menu řídící jednotky jsem tedy zvýšil koeficient podavače na maximálních +30% a koeficient vzduchu na minimálních -19. Bohužel to nestačí a hladina pelet je stále nízká. I když hladinu ručně navýším, dlouho to nevydrží. Kotel jinak pracuje jak má a byl bych s ním spokojen, kdyby nehrozila každoroční výmena šneku za 2500Kč.
Používám certifikované pelety A1, ale hoří nějak moc rychle a komínový tah je podle kominíka v pořádku.

V servisním menu prý existuje možnost ještě zvýšit koeficient podavače, ale k tomu je třeba kód výrobce, který nemám. 1234 ani 0102 to není. Pokud by mi někdo sdělil tento kód výrobce, byl bych mu velice vděčný.

Za jakékoliv rady a především kód Vám budu vděčný.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.