Vyrovnání podlahy po parketách – praskání stěrky

Reklama
TN Tomáš Novák @tomas.novak043 před 4 roky08.02.2020 22:09:00
Vyrovnání podlahy po parketách – praskání stěrky

Zdravím,
Potřebuju poradit jak nyní úspěšně vyrovnat podlahu po sundání starých parket. Po odstranění zůstal na betonu pod parketami asfalt, kterým byly původní parkety nalepené. Vystouplý asfalt, který byl ve spárách mezi parketami, jsem odsekal a na betonu zůstala jen tenká vrstva, která je rozpatlaná po celé ploše podlahy.
Při prvním pokusu jsem postupoval podle doporučení prodejce ze stavebnin. Po odstranění nečistot a prachu jsem celou podlahu natřel adhezním můstkem Fortesil (naředěno dle návodu do 10%). Stěrku (samonivelační stěrka NIVELA 060) jsem rozmíchal, vylil, srovnal a projel ježkem. Stěrka vyschla a vše vypadalo ok. Ale cca po týdnu od úplného vyschnutí začala stěrka na několika místech praskat (aniž bych po ní chodil). Objevily se tenké vlasové prasklinky a po nášlapu bylo jasné, že stěrka na podkladu nedrží. Takže teď to celé odsekávám zpět na původní stav. Na některých místech se odlupují velké kusy stěrky cca 10x10cm. Jinde drží jak šílená a musím to odsekávat majzlíkem.
Neví někdo, kde se stala chyba? Postupoval jsem přesně podle návodu jak s adhezním, můstkem tak s nivelačkou a dodržel jsem i podmínky vysychání.
Prostě nechápu, kde se stala chyba, že to po týdnu od vytvrzení na několika místech popraskalo a odlítlo od podkladu.
Jinak podrobnosti: pokoj v bytě 4,2 x 3 m, druhé patro ze tří (nad i pod jsou další byty).
Jinak přidávám odkazy na obrázky, které jsem našel na jiných fórech. Přesně takhle to vypadá i v mém případě…
https://www.poradte.cz/picture/2011/4488…
https://www.autohificlub.cz/forumimages/…

Děkuju všem za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.