Drenáž - polopodsklepený dům

Rubriky:

Reklama
Drenáž - polopodsklepený dům

Dobrý den,
obracím se na vás s otázkou ohledně drenáže okolo novostavby. Stavím ve svahu (na délku domu je rozdíl přes 1 metr) a je zde jílovitá půda - není to asi čistokrevný jíl, jelikož mám naměřený střední radon, takže půda bude polopropustná (asi). Stavím pod Oderskými vrchy, takže na jaře zde voda z kopců stéká a je jí zde dost a mám strach, že se mi za nějakou dobu voda dostane do sklepa. Otázkou je, jak drenáž provést. Dům bude podsklepený ze 2/3 - bude to spíše suterén než klasický sklep (sklep bude kopírovat svah). Mám obavy, že pokud položím drenáže podle obrázku, tak se mi za nějaký čas mohou zanést a tím pádem mi drenáž spíše uškodí. Jsou mé obavy na místě?

Vysvětlení k obrázku - jedná se o půdorys základů podsklepené části, kdy nepodsklepená bude pokračovat vlevo a drenáž by tím pádem byla pod domem, takže žádná náprava by nebyla v budoucnu možná. Drenáž je zaznačena červeně.

Děkuji za vaše názory a rady.
Adam

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.