Prorezivělé potrubí z uhlíkové oceli

Reklama
KP Karel Pavelec @karel.pavelec před 4 roky17.02.2020 20:15:00
Prorezivělé potrubí z uhlíkové oceli

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s prorezivěním potrubí z uhlíkové oceli s pozinkovanou povrchovou úpravou?
V příloze foto prorezivělých trubek SteelPres z uhlíkové oceli vnější zinkování Italského výrobce. Potrubí se instalovalo na topný systém s radiátory do průmyslového objektu v dubnu 2017, pokládalo se na podkladní betonovou vrstvu a PE folii, celé bylo obaleno v mirelonu tl. 9mm a poté zalito betonem. V poslední době musel majitel více dopouštět do topení a tak jsme, po vysekání sond do podlahy, zjistili prorezivění potrubí na koncové větvi o průměru 15mm (zatím 2 dírky cca 2mm).
Nikdy jsem nic podobného nezažil a to jsme první topení dělávali ještě ve starých ocelových trubkách a svařovali autogenem.
Našli jsme zatím jen jedno místo, kde jsou 2 díry, protože jsme samozřejmě nesekali celou podlahu, ale hrozím se toho, že se to bude časem rozpadat celé, pokud je to takto kvalitní materiál... Je na tom cca 10 – 15 cm poctivého leštěného betonu. Potrubí je u kotle (automat na uhlí) uzemněno ochranným pospojováním.
Po dalším doptávání jsem našel dalšího kolegu, kterému to prohnilo ve stoupačce do patra za kuchyňskou linkou. Má to taky v podlahách a ve stěnách v mirelonu, takže velká radost...Jakmile zjistil netěsnost, nalil do potrubí prostředek na utěsňování tuším Repa, ale bez výsledku.
Reklamace u Italského výrobce nebyla uznána se strohým odůvodněním, cituji: trubky prohnily z venku, nebyly dostatečně izolovány...Což je nesmysl, protože je jasně vidět, že vnější koroze se šíří z míst děr a vedlejší potrubí je porezivělé pouze v místě vytékání vody z potrubí. Zbytek potrubí je zatím povrchově v pořádku...
Prosím o radu jestli nemáte někdo podobnou zkušenost, případně jak zbytek systému zachránit. Díky za případné informace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.