Vazba cihel - nedokonalosti a vliv do budoucna

Rubriky:

Reklama
LK Lucie Koprová @lucie.koprova před 4 roky29.02.2020 15:04:00
Vazba cihel - nedokonalosti a vliv do budoucna

Dobrý den,

nechali jsme si postavit dům na klíč (přízemní, 120m zastavěné plochy), stavební materiál je broušený cihelný blok Ecoton, šíře 24 cm, spojeny lepidlem.
Nyní jsme ve fázi hrubé stavby - ukončené obvodové zdivo, čeká se na zalití horního věnce. Na již proběhlých pracích se však vyskytlo několik chyb, které již bohužel nedokážeme ovlivnit. Dle vyjádření technického dozoru stavby jde zejména o porušení technologického postupu při provázání cihel (na mnoha místech se překrývají max 3 - 5 cm). Jedná se o dvě protilehlé strany domu, kde se tato chyba objevuje ve třech řadách nad sebou. Na jedné straně domu vždy v celé délce zdi (patrné na přiložených fotografiích). K této zdi přiléhá kryté parkovací stání pro osobní automobil.
Rádi bychom znali váš názor na to, o jak velký handicap domu se jedná a jaké riziko s sebou přináší do budoucna.
Stavitel tvrdí, že se jedná o "drobné prohřešky", které nebudou mít na funkci domu vliv. Náš technický dozor nás upozornil, že může docházet k prasklinám. Prosím, jakým? Jak závažným? Jaký vliv to bude mít v budoucnu? Pokud se dá následek zmírnit, jaké opatření navrhujete?
Za odpovědi, zkušenosti s názory děkujeme.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.