Dotaz ke stavbě zídky ze ztraceného bednění

Reklama
PK Petr Kelner @petr.kelner před 4 roky03.03.2020 19:09:00
Dotaz ke stavbě zídky ze ztraceného bednění

Dobrý den, na zahradě bych chtěl udělat zídku ze ztraceného bednění, výšky cca. 60 cm, tvaru písmene L o délce cca. 8x4 m. Zídku chci udělat v malém svahu, který nám vznikl poté, co jsme dostavěli parkovací stání, které, aby bylo na úrovni silnice, je cca 120 cm nad úrovní zahrady - viz. foto. Poté se ke zdi doházel zbytek zeminy, který zbyl ze stavby, a takto jsme to původně chtěli taky nechat, ale nyní jsme se rozhodli pro estetičtější řešení a taky kvůli snadnější údržbě, že by jsme ten svah ukončili tou zídkou.

Mé dotazy zní:
1) zda je nutno v tomto případě kopat základy do nezámrzné hloubky, nebo by postačilo první řadu bednění jen "zapustit" do země
2) zda je nutno bednění k sobě lepit např. lepidlem, nebo lze stavět na sucho. Zemina není pod žádným tlakem, bude tam jen zaházená a budou tam vysazeny dřeviny do výšky max. 150 cm, fólie a na povrch asi kačírek, nebo kamenná kůra. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.