Krb, nádrž, TUV, podlahovka, Kotel, nádrž, radiátory

FV Franta Valiček @franta.valicek před 4 roky17.03.2020 11:02:00
Krb, nádrž, TUV, podlahovka, Kotel, nádrž, radiátory

Dobrý den,
Potřebují kontrolu, rady, postřehy při mém počínání. Opravují starý zděný dům, z části podsklepený. Ve 3 místnostech jsou ještě hlíněné podlahy, ty vyvážím a připravují na zateplení a teplovodní vytápění. Vrstvy budou betonová deska, polystyren, OSB deska, odrazová hliníková fólie, teplovodní hadice upevněná instalatérskou páskou, nivelační vrstva. Funkce OSB desky bude lepší rozložení hmotnosti na polystyren a výhledově při další rekonstrukci podlahy již nášlapná mezivrstva se zachováním polystyrenu.

A teď k věci. Realizaci vytápění jsem rozdělil na 2 části.

V první části bude teplovodní krb, akumulační nádrž s výměníkem, nebo kombinovaný bojler 200l a podlahové vytápění ve 3 místnostech(polovina plochy domu).

V druhé části bude příprava kotelny ve sklepě(samotížný okruh), a to splynovací kotel a druhá akumulační nádrž. Propojení bude připraveno. Musí se jen snížit podlaha ve sklepě a vymyslet logistiku dopravy kotle a nádrže do sklepa 🙂.

Princip funkce chci mít takový, že PŘI ZATOPENÍ V KRBU se mi ohřeje vrch nádrže, TUV a podlahovka. V případě potřeby si precerpam horkou vodu z vrchní nádrže do spodní a radiátorů.
PŘI ZATOPENÍ V KOTLI se mi nahřeje vrch spodní nádrže, radiátory a pomocí ventilu si budu řídit množství odcházející vody do vrchní nádrže, resp. ohřev TUV.

Trubky chci použít Alpex.
Potřebuji poradit s jednotlivými díly, ventily, armaturami.....

#Uzavřený okruh za krbem bude lepší použití trojcestneho ventilu, čerpadlo a nebo Ladomat.

#Průtokový rozdělovač použijí 4okruhový, do nejvzdálenější místnosti natáhnu 2 větve.

#Použití čerpadla pro přečerpání horké vody nebo je možnost na vrácečku a počítat s tím, že se mi horká voda vytlačí do jednotlivých okruhů??

#Koupit velký 200l kombinovaný bojler, propojeny s krbem i kotlem. Nebo akumulační nádrž s vnořeným výměníkem. Jak probíhá ohřev vody, kdy se netopí?? Není velká spotřeba energie, když se ohřívá celá nádrž pro potřebu jen TUV. Zvažují časem možnost na napojení solárního ohřevu.

VÝŠKOVÝ PROFIL JE V MĚŘÍTKU NA NÁČRTU. TRUBKY POD STROPEM VE SKLEPĚ JSOU 23cm nad podlahou, kde bude vrchní nádrž.

DĚKUJI ZA PŘEČTENÍ A PŘÍPADNĚ POSTŘEHY A RADY

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

108 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.