Diskuse ke článku: Základy fúzní energetiky V. – Výroba elektřiny

Reklama
Redakce @redakce před 7 roky19.09.2016 10:12:00
Diskuse ke článku: Základy fúzní energetiky V. – Výroba elektřiny

Plné znění článku: Základy fúzní energetiky V. – Výroba elektřiny


Anotace článku: Jaderná fúze je zdrojem energie Slunce a všech ostatních hvězd. Blíží se ale doba, kdy budeme jadernou fúzí vyrábět elektřinu. Pětidílný seriál Základy fúzní energetiky popisuje současný stav vývoje fúzní elektrárny. Poslední článek se věnuje palivovému cyklu a výrobě elektrické energie. Palivový cyklus fúzního reaktoru představuje zcela novou technologii. V první generaci fúzních reaktorů bude v blanketu jadernou reakcí lithia produkováno tritium, které bude následně separováno a použito pro fúzní reakci. Zásoby fúzního paliva se nacházejí ve světových oceánech a jsou reálně nevyčerpatelné. Fúzní elektrárny budou inherentně bezpečné a bez negativních vlivů na životní prostředí. Cena výroby elektrické energie z jaderné fúze bude srovnatelná s cenou výroby elektřiny v jaderných elektrárnách.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.