tepelné čerpadlo

tepelné čerpadlo

Dobrý den,
Hned z kraje už to pomalu vzdávám a nevyznám se v nepřeberném množství nabídky TČ.
Rozhodně nemáme finance na rozhazování - to nikdo kdo staví, vím. Ale zase nechci na tomto úplně jít po nejlevnějším TČ.

RD Ytong 450YQ, bez dodatečného zateplení 130m2 zastavěná s garáží nevytápěná mezi domem a garáží ytong 450yq cca velikost 30m2, 2.patro 60m2. Okna dvojskla., rovná střecha. zateplení střechy vata.

V projektu od architekta máme: Viessmann vitocal 200-s 201.D08 + 300l TUV

Potřeboval bych poradit - navrhují pro mne topenáři jiná řešení cenově příznivejší vitocal 111-s A08 s průto.ohřevem cenově dostupnější.

Pak čerpadlo od značky NIBE F2040 6kw nebo 8kw? + VVM 320 - cenově dražší ale vyplatí se? To doporučují eurosystémy - vůbec nevím zda to s firmou realizovat ale líbí se mi že mi můžou udělat roztažení vody a odpadů, zateplení podlah, podlahovku, vylití podlah a TČ. nebo jít do nibe 2120?

Jak jsou na tom náhradní díly pro tyto značky, servisní poplatky a záruky. předpokládám že u 5 leté záruky zaplacené u viesmanu se stejně nic neprokáže pokud se nic nepokazí mezi prvními 2 roky které jsou standrat.

Jsem uplný laik a nemám nikoho na koho se obrátit s důvěrou. Samozřejmně chceme, učinost, kvalitu za rozumnou cenu. Velikost TM je omezena.

Děkuji za veškeré rady předem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.