tepelné čerpadloDobrý den,
Hned z kraje už to pomalu vzdávám a nevyznám se v nepřeberném množství nabídky TČ.
Rozhodně nemáme finance na rozhazování - to nikdo kdo staví, vím. Ale zase nechci na tomto úplně jít po nejlevnějším TČ.
RD Ytong 450YQ, bez dodatečného zateplení 130m2 zastavěná s garáží nevytápěná mezi domem a garáží ytong 450yq cca velikost 30m2, 2.patro 60m2. Okna dvojskla., rovná střecha. zateplení střechy vata.
V projektu od architekta máme: Viessmann vitocal 200-s 201.D08 + 300l TUV
Potřeboval bych poradit - navrhují pro mne topenáři jiná řešení cenově příznivejší vitocal 111-s A08 s průto.ohřevem cenově dostupnější.
Pak čerpadlo od značky NIBE F2040 6kw nebo 8kw? + VVM 320 - cenově dražší ale vyplatí se? To doporučují eurosystémy - vůbec nevím zda to s firmou realizovat ale líbí se mi že mi můžou udělat roztažení vody a odpadů, zateplení podlah, podlahovku, vylití podlah a TČ. nebo jít do nibe 2120?
Jak jsou na tom náhradní díly pro tyto značky, servisní poplatky a záruky. předpokládám že u 5 leté záruky zaplacené u viesmanu se stejně nic neprokáže pokud se nic nepokazí mezi prvními 2 roky které jsou standrat.
Jsem uplný laik a nemám nikoho na koho se obrátit s důvěrou. Samozřejmně chceme, učinost, kvalitu za rozumnou cenu. Velikost TM je omezena.
Děkuji za veškeré rady předem.