Dobrý den,
prosím o radu, stává se mi už delší dobu, že zpravidla k ránu, kdy mi začíná topit kotel se začnou ozývat rázy v radiátoru v patře, zrovna v ložnici, pravidelně mezi 5.-7. hodinou, protože mám kotelnu nastavenou na auto s povolenými časy topení - od 4:30 ráno.
Přikládám video s obrázky kotelny a boucháním. Když nachvíli zavřu ventil před zpětným ventilem, tak bouchání ustane, poté ho otevřu a je už klid. Myslím, že nám to dělá od vypuštění a napuštění soustavy, nepravidelně, obvykle když je teplota venku kolem 0 a méně. Soustava byla několikrát odvzdušněna. Na radiátorech máme osazeny termohlavice, ale topení není nikde zavřeno, maximálně přivřeno. Jinak se jedná o 3 vytápěná patra RD.
Ještě si nejsem jistý, ale myslím, že nám pomohlo dát i čerpadlo na maximální rychlost. Zkusili jsme vyměnit čerpadlo, ale to nám nepomohlo, všechna sítka jsou vyčištěná, odvzdušněno.
Děkuji všem za případné rady,
J.P.
video: https://youtu.be/n0Of-5fr16k
Děkuji, nyní budu sledovat a poslouchat a určitě dám vědět, jak to dopadlo a čím to bylo.
před 4 roky
Pokud to nakonec bude od té zpětné klapky, tak bych doporučil tuto.…
před 4 roky
Ano, dnes, když jsem dopouštěl do AN, tak pouštěl vzduch. Napadlo mě ještě, až vychladne AN dopouštět vodu do AN a…
před 4 roky
24 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení