Rázy/bouchání v topení

JP Jakub Pícha @jakub.picha166 před 4 roky30.03.2020 13:38:00
Rázy/bouchání v topení

Dobrý den,

prosím o radu, stává se mi už delší dobu, že zpravidla k ránu, kdy mi začíná topit kotel se začnou ozývat rázy v radiátoru v patře, zrovna v ložnici, pravidelně mezi 5.-7. hodinou, protože mám kotelnu nastavenou na auto s povolenými časy topení - od 4:30 ráno.
Přikládám video s obrázky kotelny a boucháním. Když nachvíli zavřu ventil před zpětným ventilem, tak bouchání ustane, poté ho otevřu a je už klid. Myslím, že nám to dělá od vypuštění a napuštění soustavy, nepravidelně, obvykle když je teplota venku kolem 0 a méně. Soustava byla několikrát odvzdušněna. Na radiátorech máme osazeny termohlavice, ale topení není nikde zavřeno, maximálně přivřeno. Jinak se jedná o 3 vytápěná patra RD.
Ještě si nejsem jistý, ale myslím, že nám pomohlo dát i čerpadlo na maximální rychlost. Zkusili jsme vyměnit čerpadlo, ale to nám nepomohlo, všechna sítka jsou vyčištěná, odvzdušněno.

Děkuji všem za případné rady,
J.P.

video: https://youtu.be/n0Of-5fr16k

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.