Atmos na pelety, Laddomat, ...

Reklama
LP Luboš Pokorný @lubos.pokorny před 4 roky02.04.2020 23:50:00
Atmos na pelety, Laddomat, ...

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu. Mám systém vytápění: automat. kotel Atmos D25P na pelety, Laddomat, AKU, trojcestný ventil řízený regulací CS-i-1-CWU (od příští topné sezony snad i ekvitermně tedy :-) ), čerpadlo, radiátory s hlavicemi, čerpadlo, kombinovaný bojler.

S provozem jsem zatím spokojen, ale v domě zatím nebydlíme, tak snad to bude i příští zimu v pořádku. Vysledoval jsem ale jednu věc - trojcestný ventil ESBE se čas od času otevře na 100 procent - vžene do stoupačky vodu z vršku AKU, do doby, než to regulace CS-i-1 po 5ti procentech nestáhne zase dolů. Není to nic dramatického, ale i tak to celé do nastavené teploty (v současné době udržovacích 32 stupňů) reguluje poté klidně skoro půl hodiny. Nevíte, prosím, co by to mohlo způsobovat? Nevím, jestli vinit regulátor, ventil,.. Děje se tak nezávisle na chodu kotle, klidně chvíli po zátopu, rovněž ale i pouze při vybíjení AKU nádoby a STOP stavu kotle.

Další věc, na kterou bych se rád optal, je, zda má smysl při zapojení s AKU nádobou, pořídit si namísto termostatu vázaného na teplotu vody kotle termostat spalinový. Myšleno termostat, který řídí sepnutí čerpadla Laddomatu 22. "Vodní" termostat mi totiž samozřejmě umožňuje totiž buď rychlé sepnutí čerpadla při zážehu a zbytečně dlouhý chod po vyhasnutí, či naopak. Máte případně nějaké doporučení, jaký typ spalinového termostatu by se hodil? A instaluje se namísto vodního, či ten zůstává na kotli?

Závěrem bych chtěl alespoň částečně veřejně v rámci místních zájemců o téma vytápění peletami moc! poděkovat panu Pavlu Wolfovi a panu Jaroslavu Dítěti. Jejich ochota poradit mi s předchozími dotazy ohledně zapojení, nakreslení schémat přímo pro mě, odborné rady, věnování se mi po telefonu,... nám opravdu pomohli k tomu, že máme fajn kotelnu :-)! Všem Vám můžu pouze doporučit dbát rad těchto pánů, pokud se Vám také poštěstí je mít jako já.

Zdraví Luboš Pokorný.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.