Dobrý den,
topenář mi navrhl dodělat solární ohřev vody pro můj dům. V současné době topím krbovou vložkou s výměníkem. Natopená voda jde do akumulační nádrže a tam se dohřívá voda pro podlahové topení topnou patronou 12kW. Nebudu vám lhát. Osobně mám strach z cen elektřiny. I když natopím krbovkou třeba na 70°C akumulačku, tak plocha baráku si spolkne teplou vodu rychle. Takže patrona spíná a dotápí vodu.
No a topenář mi vnukl myšlenku na solární ohřev vody. Prý mám dobře situovanou střechu do A, přípravu na solary jsem si nechal udělat před zateplením a akumulační nádrž na to je též připravená.
Chtěl bych se zeptat lidí, co s tím mají už zkušenost. Zda se jim to vyplatilo? Jestli to dokáže v takovém tom přechodném období nahřát teplou vodu na topení a sprchování dostatečně? Zda pocítili úspory za elektřinu, vytápění... Děkuji za každý názor.
Už jsem to vyřešil. Firma vacusol si je odvezla a mám už namontované od firmy solar solution a je problém vyřešen .
před 11 měsíci
Mám 3 ploché termické kolektory, instalace 2006, tedy 17 let staré, v těchto dnech nahřejí bez problémů akumulační…
před více než rokem
Tak pokud chcete systém pro ohřev vody tak to jde samozřejmě srovnávat. Termické kolektory vám na plochy dají vždy…
před více než rokem
33 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení