Dobrý den, můj projektant je v tuto chvíli mimo republiku a netuším, kdy se vrátí, proto zde hledám informace podle kterých bych se rád rozhodl, kterou cestou jít dál.
V tuto chvíli mám vylité věnce sklepa o rozměrech 9x3,3m (vnitřní rozměr 8,6x2,9m) a na tom mají být umístěny překlady I160 v metrových rozestupech mezi kterými je trapézový plech a vylit 20cm betonu+6mm kari (15x15oka). Střecha měla být původně pochozí a zatravněná. A já teď uvažuji jestli ji neudělat pojezdovou.
Zedníci, kteří mi stavěli sklep tvrdí, že to bez problémů auto 3500Kg unese. Ale já bych raději věděl na kolik je v takovéto skladbě střecha dimenzována.
Případně jak vysoké ička by museli být, aby se nato dalo zajet třeba 5t vozem s materiálem. Zadní náprava bude bohužel patrně stát cca uprostřed střechy.
(p. Novák) Do ničeho Vás nenutím, jenom dávám náhled. Prefa vám poradí jak se vypňují spáry a dělá izolace proti…
před 4 roky
Pěkně vysvětleno. Předpjatý nosník chápu. Jeho výhody a materiálové úspory také. Akorát se obávám, že tohle se projeví…
před 4 roky
Vždyť právě kvůli tomu Vám to píšu. Nehledě na zbytečné výpady nymanda Boba. Potřeboval jsem tenký strop s nosností 1…
před 4 roky
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení