Jaký volit tyo schodiště

Reklama
JT Jiří Toušek @jiri.tousek před 4 roky08.04.2020 21:27:00
Jaký volit tyo schodiště

Dobrý den.
Současné schodiště jv domě je posvařované rovné s mezistupněm a na konci dvěma schody doprava. Nevyhovuje mi sklon schodiště a navíc se navyšovala v patře podlaha, takže vrchní schůdek je vysoký asi 35 cm.
Takže přichází řada na redesign, o kterém mám své představy - Jednalo by se o lomené schodiště, tedy bez mezistupně, ale s pěti točitými schody. Poptal jsem několik truhlářů a mám tedy tři možnosti konstrukce, jenže nemám zkušenosti a tak jsem se chtěl zeptat na vhodnost. Ještě dodám, že zeď je z tvárnic Siporex s tloušťkou asi 35 cm. Co mi bylo nabídnuto:

1) Známý by svařil obdobnou ocelovou konstrukci s novou geometrií víceméně za cenu materiálu. Ta by se pak osadila stupnicemi a podstupnicemi od truhláře, které by se namontovaly svépomocí. Odhad ceny 30 000 Kč. Nevýhoda asi vzhled, pracnost. Výhoda cena.

2) Truhlář by připravil zřejmě jasanové schodiště na míru. Cena 60-90 tis. Výhoda vzhled, rychlost, bez práce, nevýhoda cena.

3) Jeden z truhlářů mi nabídl, že mi pomůže udělat kompletní šalung na betonové schody a ty následně osadí dubovými stupni. Odhad ceny 40-50 tisíc.

Chtěl bych vědět nějaké další výhody a nevýhody daných řešení a také co byste volili vy jako stavebníci do svého domu. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.