TZB-info - Hodnocení hluku tepelných…
Příspěvek seznamuje se změnami v zákoně o ochraně veřejného zdraví a s novelou nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací ve vztahu ke stacionárním zdrojům hluku. Dále…
Dobrý den,
prosím o radu, názor, pomoc.
Do rekonstruovaného domu chceme tepelné čerpadlo vzduch-voda.
Projekt již máme hotový. Paní na stavebním úřadě ale tvrdí, že k instalaci tepelného čerpadla potřebujeme ohlášení na stavební úřad doplněný o energetický štítek + souhlasné stanovisko hygieny + projekt na topení + souhlasné stanovisko majitelů všech sousedních pozemků( figuruje zde i obec).
Obrátil jsem se na energetického auditora, na výrobce TČ, montážní firmu, známé, kteří TČ v poslední roce instalovali a shodně všichni tvrdí, že je to nesmysl. Bohužel si paní na stavební úřadě stojí za svým.
Pročetl jsem i příslušné zákony a nikde jsem nenašel to , co chce úřednice.
Prosím o Váš názor popř. radu jak dál postupovat.
Děkuji všem
Nechápu,oč tomuhle antispolku jde. Lidé neznajíce grafů,diagramů,RH,PH atd. si ve vlastním domě udělají něco,co jim…
před 4 roky
Tak u nás se v letních měsících větrá bez přestávky. Nevětrat sice jde, ale jen krátce. Souvisí to také s tím co píše…
před 4 roky
Naši neměli digestoř,v bývalém domě taky bez,v současném bydlení jak by smet a v nových domech taky neuvažuji s…
před 4 roky
103 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení