popraskaná Ytong příčka - starší důmZdravím, předem se omlouvám za dotaz co se tady už určitě řešil, ale potřeboval bych pro klid duše názor zkušenějších - před cca 6ti lety jsme koupili starší dům (60tá léta), přízemí + 2 obyvatelné patra. v prvním patře se na dostavované Ytong příčce před 2mi lety začaly objevovat praskliny viz přiložené fotky. na druhé strany je koupelna, voda je slyšet jak bych se sprchoval přímo v posteli, takže tloušťka nebude nic moc (spíše nic než moc). V diskuzích jsem se zde dočetl, že kromě zbourání příčky a postavení znova a správně je asi jediná možnost seškrábat na cihlu, u stropu 2-3cm (to určitě není, je to vyzděné až ke stropu), natáhnout perlinku a udělat fajnovou štukovou omítku? Na foto jde vidět, že praskliny jsou z dřívějška "zamazané", takže tam asi byly i dříve, ale dost mě to znervózňuje. a možná blbost na závěr - přesně nad příčkou jsem 2 roky zpátky umístil na zem 120l bojler, který tam za předchozího majitele nestál - nemohlo to dopomoct k prasklinám?
předem děkuji za názory