TZB-info - Tepelná izolace soklu -…
Při návrhu i vlastním provádění detailu soklu dochází často k závažným chybám a to jak u jednovrstvých, tak u vícevrstvých zateplených stěn.
Dobrý den, zateplil jsem stěny a nyní se chystám na zateplení aspoň tedy částečně základů. Hodně čtu jak je třeba zateplit až do nezámrzné hloubky, ale nikde jsem nenašel podobný případ jako mám já ani odpověď, když má dům takto odhalený sokl jako mám já. Tak se tedy ptám zde jestli by někdo nevěděl zda bude stačit když zateplím po úroveň zeminy což je cca 50cm místama až 70cm pod úrovní podlahy. Bude účinnek dostačující ? Jedná se mi hlavně o chladno v rohách místostí.Základ je pod zeminou hodné křivý z kamene jinak je suchý první fotka je od kapajícího okapu ten letos opravím. Moc děkuji za rady.
Tak to tak udělejte, dejte 5 cm XPS, srovnejte to do roviny s fasádou a dejte to 40 cm pod úroveň zeminy, případně…
před 5 roky
Těmi 5cm jsem myslel 50mm tloušťku izolace a šla by od žluté fasády až cca 40cm po úroveň zeminy...pokud bych tam…
před 5 roky
Problém je v tom, že ta případná vodorovná izolace má větší význam, když je provedená i izolace zdiva nebo alespoň…
před 5 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení