Návrh nosníků na terasu krytou střechou

Reklama
JS Jan Sagl @jan.sagl před 4 roky20.04.2020 14:02:00
Návrh nosníků na terasu krytou střechou

Dobrý den,
řeším v projektu dva nosníky podpírající vazníkovou střechu nad terasami. Nosníky budou uloženy z jedné strany ve věnci a na druhé straně na betonových sloupcích. Projektant mi tam naprojektoval 2xIPE v rozměrech 240 nad delším 6,1m otvorem a 220 nad 4,5m otvorem a obhajuje si to maximálně povoleným průhybem. Mě se to zdá předimenzované.

Zkoušel jsem to počítat podle kalkulačky tady na TZB pro oboustranně vetknutý nosník, ale nevím, jestli zadávám hodnotu zatížení střechou správně. Podle výrobce vazníků to proměnné zatížení střechy je 2,5kN/m2 i se sněhem. Jak z toho ale dostat hodnotu zatížení pro výpočet průhybu. Bral jsem to jako plochu střechy nad terasou * udané zatížení 2,5kN

Chtěl bych poprosit někoho zběhlého ve stavební statice, jestli by se na to nepodíval jestli by na ten 6,1m otvor vyhověl i samotný IPE 200?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.