cosmotherm u25

Reklama
VK Václav Kříž @vaclav.kriz757 před 4 roky21.04.2020 08:28:00
cosmotherm u25

Dobrý den, máte někdo zkušenost s tímto kotlem nebo podobným automatem, ve kterém jde topit v přechodném období dřevem? Mám ho doma výrobce píše že lze topit dřevem rošty originál k tomu mám, ale problém je v tom,že při zatopení pokud jsou horní dvířka pootevřená tak je vše ok. Problém nastane pokud je zavřu a zapnu ventilátor tak z komína jde tmavý kouř a to docela dlouho asi 5 minut. Takže je nejspíš problém že kotel nemá přívod sekundárního vzduchu, který je potřeba při rozhořívání dřeva. To samé to dělá při přiložení. Nechávám tedy vždy pootevřená dvířka cca 10-15 minut dokud dřevo pořádně nehoří a pak zavřu dvířka a zapnu ventilátor. Setkal se s tím někdo ? Lze dostat nějakým způsobem sekundární vzduch do horní komory kotle? Jediný co mě napadá je udělat do dvířek díry a přidělat otočnou klapku. Každopádně bych ocenil nějakou radu od někoho kdo se s tímto už případně setkal. Na dřevo mám nastaveno 1/4 klapka ventilátoru otevřená a 50% výkon ventilátoru. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.