Izolace a odvodnění ? - žulová dlažba

Rubriky:

Reklama
Izolace a odvodnění ? - žulová dlažba

Dobrý den,
na dané téma jsem pročetl několik vláken, čímž jsem se dokonale zmátl, a tak jsem chtěl poprosit někoho zkušenějšího o radu.

Budeme pokládat žulovou dlažbu, výkop připravujeme svépomocí.

Objekt je podříznutý nad podezdívkou z pískovcových kvádrů asi 30 cm nad terénem. Nyní vlhkost nedělá problémy, trochu vlhký je sklep, ale to je asi klasika. Ale bojím se, aby štěrk místo zeminy nebo moje nedbalost situaci nezměnily. Nopová folie tam není vůbec a drenážní trubku tam před 20 lety někdo dával, ale těžko říct, jestli ještě funguje.

Dlažbu malinko vyspáduju k silnici a na zahradu, reším akorát sjezd dolu k baráku, kudy teoreticky může občas něco trochu přitéct a pak vodu, co naprší přímo na místo.

Moje otázky zní:
Pokládat drenážní potrubí? Dát ho k baráku, na konec nopovky nebo třeba někam doprostřed? Použít kontrolní stanice nebo je to zbytečný luxus? Lze ho dát jen do hloubky 40 cm, nezmrzen to nějak?

Dávat nopovku kvůli zamezení styku dešťové vody se zakopanými pískovcovými kvádry?

Asi to moc řešim, ale nerad bych tam třeba udělal nějaký spodní jezero nebo měl za chvíli dlažbu celou zvlněnou, aby se to pak muselo sundávat a předělávat kvůli tomu, že jsem se na to poprvý vyprdnul.
Díky moc za rady a tohle forum

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.