Dobrý den / ahoj
chtěl jsem se zeptat jak s hliníkovou parozábranou, dávat či nedávat ?
Jedná se o sedlovou střechu, jako střešní kritina a nadkrokevní izolace je použit kingspan (rw160mm). Jako mezikrokevní izolace je pak použit také kingspan, ale pouze jeho IPS pěna, plechy jsem oloupal (celková tloušťka izolace je tedy 16+16cm).
No mezi krokve jsem již přidal kleštiny a plán je následující.
- pod klešetiny směrem k podezdívce natáhnout hliníkovou parozábranu, přes to hodit rast (na strop/kleštiny i krokve)
- na šikmé části sádrokartón
- strop by byl dřevěný z překládanych prken přes sebe (kdyžtak dodám foto z chodby, ale tohle asi není teď podstatné)
- stolice ve štítu střechy bude přiznaná (příjde tam ještě 15cm ytongu a z venší zateplení asi vatou)
Trochu válčím s tou parozábranou, jak na to, bude to poměrně komplikované a vzhledem ke složitosti sřechy to asi nikdy nebude úplně dokonalé. Musejí se oblepit trámy.
A teď nevím jestli tu parozábranu dávat či nedávat?
předem děkuji za každou informaci
Pokud jsou potřeba nějaké doplňující informace či fotky, rád dodám.
Dobrý den, koupelnový SDK je jen odolnější proti přímému styku s vlhkosti, ale z difúzního hlediska je to úplně jedno,…
před 4 roky
Rozumím děkuji za informace. Ještě jsem to probral s pár lidma. A ta parozábrana se bude muset holt udělat…
před 4 roky
Ano, v zimě dochází směrem ven k difúzi vlhkosti a materiály by měly být za sebou tak poskládány, aby v konstrukci…
před 4 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení