YouTube - Vodník Grundfos ve studni
Objevila se mi závada (asi) na čerpadle, všichni mi říkají, že se s tím ještě nesetkali. Jde o Grundfos s frekvenčním měničem. Ovládací elektronika je zapnut...
Ve studni mám čerpadlo Grundfos SQE ( s frekvenčním měničem). Rok běželo naprosto bez problému, v posledním měsíci nedává tlak, podivně pulzuje. První asi půlhodina je vše ok. pak vypne čerpadlo, rozsvítí se kontrolka servisu a pár vteřin je klid. po chvilce klidu sepne čerpání, tlak nedostoupí víc než asi 1,5at. pak znovu reset. Bliká kontrolka diagnostiky, "porucha komunikace s čerpadlem“ . ve studni se ozývaly rázy a tak jsem kouknul, co se děje. Čerpadlo na 25metrech trubky 32mm při těchto rázech nadskočí asi o 10 cm !! https://www.youtube.com/watch?v=cHvokM2C…
Sestava: čerpadlo, na výtlaku čerpadla je klapka, co patří k čerpaddlu – 25 m trubky 32mm, v dolní části umístil pan Malý další zpětný ventil – na konci této trubky je namontovaný další zpětný ventil --- odbočka k tlakové nádobě 8 litrů co je ze soupravy( dofouknuto na 3 bary) - -- PPR trubky do domu, T kus pro tlakové čidlo --- další zpětný ventil--- uzavírací kulový kohout na přípojce do domu...
Jednotka CU 301 na zdi v domě, předřazený je chránič, který drží a nevypíná.
Neměřil jsem odběr proudu, klešťový ampermetr nemám.
Co dál? Máte nějaký nápad, když servis sdělí, že je vše v pořádku? V návodu není ani zmínka o tom, že by se měla přidávat nějaká další zpětná klapka do systému. Jak to vidíte vy? V návodu není žádná podmínka k instalaci tlakové nádoby. Kam ji namontovat, respektive, proč ji přemontovat, když dosud umístění vyhovovalo? ( jde o radu servisního technika) Celkově mám dojem, že si technik neví rady...
Dobrá zpráva. Měl jsem pro Vás připravený obrázek, kde jsem chtěl poukázat co všechno je na "závadu" a tudíž…
před 4 roky
Tak závada je odstraněna. Pane Homolo, vedl jste mne dobře. Prvotní otázkou bylo, proč vzniká vodní ráz. Buď se proud…
před 4 roky
Dám Vám odkaz aby jste trochu viděl do problematiky. Tam když si myší najedete na ten uzávěr, tak je tam animace co se…
před 4 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení