Čerpadlo ve vrtané studni poskakuje

JK Jiří Kokeš @jiri.kokes961 před 4 roky28.04.2020 11:57:00
Čerpadlo ve vrtané studni poskakuje

Ve studni mám čerpadlo Grundfos SQE ( s frekvenčním měničem). Rok běželo naprosto bez problému, v posledním měsíci nedává tlak, podivně pulzuje. První asi půlhodina je vše ok. pak vypne čerpadlo, rozsvítí se kontrolka servisu a pár vteřin je klid. po chvilce klidu sepne čerpání, tlak nedostoupí víc než asi 1,5at. pak znovu reset. Bliká kontrolka diagnostiky, "porucha komunikace s čerpadlem“ . ve studni se ozývaly rázy a tak jsem kouknul, co se děje. Čerpadlo na 25metrech trubky 32mm při těchto rázech nadskočí asi o 10 cm !! https://www.youtube.com/watch?v=cHvokM2C…
Sestava: čerpadlo, na výtlaku čerpadla je klapka, co patří k čerpaddlu – 25 m trubky 32mm, v dolní části umístil pan Malý další zpětný ventil – na konci této trubky je namontovaný další zpětný ventil --- odbočka k tlakové nádobě 8 litrů co je ze soupravy( dofouknuto na 3 bary) - -- PPR trubky do domu, T kus pro tlakové čidlo --- další zpětný ventil--- uzavírací kulový kohout na přípojce do domu...
Jednotka CU 301 na zdi v domě, předřazený je chránič, který drží a nevypíná.
Neměřil jsem odběr proudu, klešťový ampermetr nemám.
Co dál? Máte nějaký nápad, když servis sdělí, že je vše v pořádku? V návodu není ani zmínka o tom, že by se měla přidávat nějaká další zpětná klapka do systému. Jak to vidíte vy? V návodu není žádná podmínka k instalaci tlakové nádoby. Kam ji namontovat, respektive, proč ji přemontovat, když dosud umístění vyhovovalo? ( jde o radu servisního technika) Celkově mám dojem, že si technik neví rady...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.