Přízemní dům topení v tomto obdobíDobrý den, jsou tu nějací majitelé přízemních domů se stejným problémem? Již druhý měsíc bydlíme ve starším domě který máme od minulého roku. Na podzim jsem začal topit automatem a v zimě přešel na dřevo aby se něco ušetřilo když jsme se stěhovali až nedávno. V tu chvíli jsem pozoroval vysoký pokles teploty(večer 25°C ráno 18°C), který jste mi už zde pomáhali řešit a tak jsem zateplil celou severní stranu, která má 20 metrů na délku. Je to znát hodně, sokl je vysoký cca metr ten teprve budu zateplovat a tímto k tomu problému. Při těchto teplotách venku přitopím večer třeba na 24°C ráno je doma 22°C ale podlaha je dost studená, vím že pod ní polystyren není podlahy jsou po rekonstrukci kterou dělala předchozí majitelka. po celý den teplota neklesne pod 20°C ale dost velký pocit chladu hlavně na nohy a i celé tělo venku je krásně a dá se být v tričku a uvnitř je chladno. Slunce do části domu svítí celý den a teplota se doma zvedne třeba z 20°C na 20.4°C (3/4 domu jsou zastíněni přistavbou kde je koupelna a vstupní hala). Má otázka tedy je vyřeší tento problém zateplení xps soklu ? zatím je zatepleno 30cm od podlahy ke stropu a xps bude částečně nad podlahou a cca 70cm na základech. Tohle je pro nás docela zklamání pěkný velký dům podotýkám suchý 60cm cihla základ kamen.Snad bych radši kdyby tam bylo vedro než zima. pokud někdo umí s tímto poradit budu za to strašně rád klidně jestli tomu někdo rozumí a byl by ochoten tak třeba komunikace přes fb nebo mail budu strašně vděčný, protože to zatím vypadá že budu topit i v létě. Děkuji