Přízemní dům topení v tomto období

Přízemní dům topení v tomto období

Dobrý den, jsou tu nějací majitelé přízemních domů se stejným problémem? Již druhý měsíc bydlíme ve starším domě který máme od minulého roku. Na podzim jsem začal topit automatem a v zimě přešel na dřevo aby se něco ušetřilo když jsme se stěhovali až nedávno. V tu chvíli jsem pozoroval vysoký pokles teploty(večer 25°C ráno 18°C), který jste mi už zde pomáhali řešit a tak jsem zateplil celou severní stranu, která má 20 metrů na délku. Je to znát hodně, sokl je vysoký cca metr ten teprve budu zateplovat a tímto k tomu problému. Při těchto teplotách venku přitopím večer třeba na 24°C ráno je doma 22°C ale podlaha je dost studená, vím že pod ní polystyren není podlahy jsou po rekonstrukci kterou dělala předchozí majitelka. po celý den teplota neklesne pod 20°C ale dost velký pocit chladu hlavně na nohy a i celé tělo venku je krásně a dá se být v tričku a uvnitř je chladno. Slunce do části domu svítí celý den a teplota se doma zvedne třeba z 20°C na 20.4°C (3/4 domu jsou zastíněni přistavbou kde je koupelna a vstupní hala). Má otázka tedy je vyřeší tento problém zateplení xps soklu ? zatím je zatepleno 30cm od podlahy ke stropu a xps bude částečně nad podlahou a cca 70cm na základech. Tohle je pro nás docela zklamání pěkný velký dům podotýkám suchý 60cm cihla základ kamen.Snad bych radši kdyby tam bylo vedro než zima. pokud někdo umí s tímto poradit budu za to strašně rád klidně jestli tomu někdo rozumí a byl by ochoten tak třeba komunikace přes fb nebo mail budu strašně vděčný, protože to zatím vypadá že budu topit i v létě. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.